GLYN KIRK Afp
PALA JE ODLUKA

Smjena u Chelseaju! Na klupi londonskog velikana izdržao je svega sedam mjeseci

Čelnici Chelseaja zaključili su da je potrebno novo ime za trenerskom stolicom
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 02. travanj 2023. 21:18

Glasine su se obistinile, Graham Potter više nije trener Chelseaja! Nakon poraza od Aston Ville u subotu (0.2), čelnici londonskog velikana obavili su nekoliko sastanaka i zaključili da ih Potter nije zadovoljio i nakon sedam mjeseci neuspješnog traženja napustit će Stamford Bridge.

Poraz koji ih je odbacio na 11. mjesto premierligaške ljestvice bila je kap koja je prelila čašu. Plasman u Ligu prvaka djeluje potpuno nedostižno, a minimum je očekivanja. Tako će Mateo Kovačić gledati još jedno novo trenersko lice. Prethodno je Thomas Tuchel napustio klub nakon poraza od Dinama u grupnoj fazi Lige prvaka.

"Chelsea želi zahvaliti Grahamu na svim njegovim naporima i doprinosu i želi mu sve najbolje u budućnosti", stoji u priopćenju kluba.

Subotnji poraz Chelseaja na Stamford Bridgeu bio je 10. ligaški u sezoni, što je ekvivalent najgorem rezultatu kluba u ovom stoljeću, a još 10 utakmica ostalo je do kraja. Potter je pridonio neslavnoj statistici s osam poraza, uz koje broji po sedam pobjeda i remi s gol razlikom 21:21, što su brojke na razini prosječnog kluba, kakav Chelsea nikako ne želi biti.

Privremeni menadžer Chelseaja bit će Bruno Saltor, dosadašnji pomoćni trener.

Linker
19. svibanj 2024 21:24