Erik ten Hag

 ADRIAN DENNIS Afp
PORAZ KOJI MIJENJA SVE

Sprema se smjena u Manchester Unitedu, legende žele trenera kojeg su Hrvati potopili

Scholes i Owen smatraju da bi za privremenog trenera trebalo postaviti Stevea McClarena
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 07. svibanj 2024. 13:13

Uvjerljiv poraz na gostovanju kod Crystal Palacea (4:0) još je jedno u nizu poniženja za brojne navijače Manchester Uniteda.

Reakcije su brojne i žestoke, a na meti je menadžer Erik ten Hag. Nizozemski stručnjak dosad baš i nije opravdao ukazano mu povjerenje. Iako su novi vlasnici najavljivali kako bi mogao dobiti još jednu sezonu na klupi Crvenih vragova, nakon blamaže na Selhurst Parku sve je izgledniji njegov odlazak.

Neki zazivaju i ekspresnu smjenu, a među njima su bivši Unitedovi prvotimci Paul Scholes i Michael Owen. Njih dvojica smatraju da bi kao privremenog trenera do kraja sezone vodstvo kluba trebalo postaviti Stevea McClarena.

- Ovo je izgledalo kao posljednji čavao u lijes. Momčad nije znala kako, nedostajalo je truda. Crystal Palace je dobra momčad kojoj dobro ide, ali United od nje ne bi trebao gubiti 4:0 – rekao je Scholes.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Dvije Unitedove legende slažu se da je McClaren idealno rješenje za preostale tjedne do kraja sezone. Scholes je s njim surađivao dok je bio pomoćnik Sir Alexu Fergusonu na Old Traffordu, a Owenu je bio izbornik u reprezentaciji Engleske.

McClarena brojni engleski navijači pamte kako stoji pod kišobranom za vrijeme trijumfa Hrvatske na Wembleyju (2:3) u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Zbog tog poraza Gordi Albion nije se plasirao na kontinentalnu smotru u Austriji i Švicarskoj 2008. godine.

Trenutačno je McClaren prvi pomoćnik Ten Haga, no Scholes i Owen smatraju da nema nikakav utjecaj na momčad.

- Nema šanse da je njegov potpis ni blizu toj momčadi. On je briljantan trener, a ta momčad uopće nije trenirana – oštar je Owen.

Obojica legendarnih igrača složili su se kako je McClaren najbolji trener (ne i menadžer) koji ih je trenirao tijekom njihovih karijera.

- Zapravo u Unitedu nema baš toliko loših igrača. Međutim, izgleda kao da nisu trenirani, i to se čini kao menadžerova pogreška – ističe Scholes.

United je trenutačno tek osmi na premierligaškoj ljestvici i izvan pozicija koje vode u Europu, prestigao ga je i Chelsea koji je izuzetno loše otvorio sezonu. Ten Hagova ekipa ima tek jednu prvenstvenu pobjedu u posljednjih sedam nastupa.

Doduše, Crveni vragovi još imaju i priliku za osvajanje trofeja, izborili su finale FA kupa, no tamo će veliki favorit biti njihov gradski rival Manchester City.

Linker
07. svibanj 2024 13:52