Action Images via Reuters
GABONAC NA UDARU

TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN NAJSKUPLJEG POJAČANJA ARSENALA IKAD 'Radio je štetu sebi i nama! Sljedeći igrač koji se ovako bude ponašao neće dobro proći'

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 07. veljača 2018. 23:56

Pierre-Emerick Aubameyang je pod svaku cijenu htio napustiti Borussiju Dortmund ove zime. Nekoliko je puta u prvom dijelu sezone bio suspendiran zbog neprofesionalnog ponašanja, ali naposlijetku je uspio u svojem naumu.

Naime, u završnici zimskog prijelaznog roka prešao je u Arsenal, a onda je odmah u prvoj svojoj utakmici poentirao za Tonike protiv Evertona. Osmijeh s lica nije mogao skinuti, izgledalo je kao da mu je napokon pao kamen sa srca.

- Nisam mogao ni sanjati ovakav debi za ovako veliki klub, presretan sam, ali sada moramo nastaviti u ovom ritmu, moramo i u sljedećim utakmicama biti ovako goropadni - jasan je bio Aubameyang nakon dvoboja s Evertonom.

Nije imalo smisla

No, dok Gaboncu cvjetaju ruže u Londonu, direktor Borussije iz Dortmunda još se nije pomirio s ovakvim transferom, odnosno načinom na koji je Aubameyang otišao, iako je Borussija financijski dobro prošla (odšteta pod 63,5 milijuna eura). Joachim Watzke smatra da je Aubameyang transfer ostvario na silu, baš kao i Ousmane Dembele kada je pošto-poto htio u Barcelonu gdje u konačnici i završio. Iako se Gabonac ispričao za svoje ponašanje u Dortmundu Watzke je uvjeren da je ovo zadnji ovakav slučaj...

- Sljedeći igrač koji se ovako bude ponašao neće dobro proći, u to budite sigurni. Sam će sebi stvoriti ogromne probleme, neće nitko stvarati pritisak klubu tako što ne daje sve od sebe, tako što namjerno lošije igra. Klub je uvijek iznad pojedinca i tako mora biti. Više nećemo raditi ovakve greške - kazao je Watzke pa nastavio:

- Moramo napraviti bolju strukturu u momčadi, ali ne brinite se, bit će Borussia opet snažna, neće nas pokolebati ovaj odlazak.

Watzke je objasnio zašto je Aubameyenga pustio u sjeverni London...

- Nije imalo više smisla držati ga nezadovoljnog u klubu, njegovo ponašanje bilo je neprofesionalno. Radio je štetu, kako sebi, tako i nama. Nije pokazao respekt prema suigračima i fanovima - zaključio je Borussijin dužnosnik.

Linker
11. svibanj 2024 22:57