Marcus Rashford slavi pogodak s ekipom

 DARREN STAPLES Afp
BOEM U DUŠI

Ubojiti strijelac je još jednom pokazao kakav je majstor, ali morao bi prestati s opijanjem

Napadač je bio strijelac nakon skandala koji je nedavno izbio zbog njegovog izlaska
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 03. veljača 2024. 11:49

Manchester United je na gostovanju kod Wolverhamptona u 22. premierligaškom kolu slavio pobjedu nakon golijade i infarktne utakmice, zabršilo je 4:3. Dva puta je papirnati favorit imao po dva pogotka prednosti, ali su se žilavi domaćini uspjeli vratiti u rezultatski egal i to u petoj minuti sudačke nadoknade. No, na kraju su ipak bodovi otišli put Manchestera zahvaljujući mladom Mainoou, koji je poentirao u osmoj minuti sudačke nadoknade.

U listu strijelaca za gostujuću momčad upisao se i Marcus Rashford, koji je postigao prvi pogodak za Crvene vragove već u 5. minuti, i koji je ovog puta skrenuo pozornost na sebe iz “pravih”, odnosno nogometnih razloga. U posljednje vrijeme za mnoge i najbolji igrač Manchester Uniteda često puni stupce engleskih tabloida nepodopštinama izvan travnjaka. Naime, proteklog tjedna Rashford je tulumario u Belfastu i to nakon što je menadžeru Manchester Uniteda Eriku ten Hagu javio da je bolestan, te da nije u stanju trenirati. Mediji su otkrili što se dogodilo, pojavile su se u javnosti i neke fotografije, pa je na Otoku izbio veliki skandal.

Naglo ‘ozdravio’

Dakle, nakon što je ‘naglo ozdravio’, Rashford se odlučio opustiti u sjevernoirskoj prijestolnici, dok pojedini engleski mediji potenciju da je ‘opuštanje’ uz velike količine alkohola potrajalo čak 12 sati. Engleski mediji nerijetko znaju pretjerivati u potrazi za senzacijama, pogotovo kada su na ‘pogrešnoj strani’ najveće zvijezde Premier lige, a Rashford to svakako jest, no nema nikakve sumnje da je Rashford ponovno pretjerao i navukao bijes menadžera Ten Haga, koji ga je izostavio iz kadra Manchester Uniteda za utakmicu šesnaestine finala FA kupa protiv niželigaša Newporta.

- Marcus Rashford je kazao da bolestan i da nije u stanju trenirati. Ne želim previše razglabati što se nakon toga dogodilo, ali kao klub sigurno imamo snage da se pozabavimo na pravi način spomenutim problemom, jer ako se nešto ponavlja u manjem ili većem obujmu onda imamo problem, bilo da se radi o Rashfordu ili nekom drugom igraču - istaknuo je menadžer Manchester Uniteda Erik ten Hag.

- Takve stvari ćemo rješavati između sebe, unutar kluba, iako je jasno da tabloidi jedva čekaju ovakve stvari - dodao je nizozemski trener.

No, jedno je utakmica FA kupa protiv niželigaša, a drugo važan premierligaški dvoboj na gostovanju protiv Wolverhamptona, pa se tako i Rashford, unatoč skandalu, ipak našao u kadru, te i u prvoj jedanaestorici Crvenih vragova u predgrađu Birminghama i postigao vrhunski gol udarcem s vrha šesnaesterca.

image
DARREN STAPLES Afp

Nogometno znanje Marcusa Rashforda nikada nije bilo sporno, kada je u potpunosti posvećen nogometu ovaj je engleski reprezentativni ofenzivac majstor koji može biti nositelj igre i igrač prevage u bilo kojem klubu na svijetu, a ne samo u Manchester Unitedu, no uz samo 26 godina u životnom kalendaru i toliko izazova izvan travnjaka i novca na računu nije lako ostati “potpuno normalan’’. To je na svojoj koži osjetio Rashford, a nije sigurno niti prvi, niti posljednji u nogometnom svijetu.
Iako je još uvijek mlad Rashford je u elitnom razredu engleskog nogometa već ‘cijelu vječnost’ s obzirom na to da je u kadru prve momčadi Manchester Uniteda bio sa samo 18 godina, a debitirao je s 19 i odmah se dvaput upisao u listu strijelaca protiv Midtjyllanda u Europskoj ligi. Osam godina kasnije Rashford je igrač bez kojeg Manchester United ne može ostvariti zacrtane ambicije, ali i igrač koji mora pronaći način kako da se nosi s pritiskom svega što nosi zvjezdani status, a da mu pritom, kao i mnogim engleski majstorima prije njega, alkohol ne postane ‘najbolji prijatelj’.

Odlikovala ga kraljica

“Rashford na mokrenju” skandirali su navijači Manchester Uniteda nakon njegova pogotka Wolverhamptonu. Engleski humor nikad neće izostati u sličnim prigodama, ali za čovjeka kojeg je pokojna kraljica Elizabeta II odlikovala za humanitarni rad stigle su najbolje godine karijere barem na papiru, godine u kojima alkohol mora biti daleko ili barem dovoljno daleko.

Nakon Europskog prvenstva 2021. godine Rashford se našao na udaru rasističkih uvreda dijela engleskih navijača zbog promašenog jedanaesterca u finalu protiv Italije, uz oštećenje murala posvećenog njemu u Manchesteru. Tri godine kasnije Rashford je ponovno u neugodnoj situaciji, ali na klupskoj razini, ali samo od njega na kraju ovisi hoće li se vratiti u sjajna izdanja ili će bez obzira na silno bogatstvo koje posjeduje nakon teškog djetinjstva nastaviti biti igrač-problem, a ne majstor zbog kojeg se jednostavno mora kupiti ulaznica...

Linker
01. svibanj 2024 22:47