MICHAEL STEELE Afp
PROBLEMI IZVAN TERENA

United bi mogao ostati bez Cavanija! On se ne osjeća ugodno na Otoku, a jedan velikan već stoji u redu

Urugvajski napadač dobro igra u dresu Man. Uniteda, ali nije baš zadovoljan događajima izvan terena
Piše: K. GuberinaObjavljeno: 11. ožujak 2021. 19:24

Pobjeda u nedavnom gradskom derbiju protiv Manchester Cityja mogla bi u konačnici biti presudna da Manchester United na kraju sezone osvoji barem drugo mjesto na tablici Premier lige i bez pretjeranih stresova osigura nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone. Tek sada društvo s Old Trafforda može žaliti što je dvobojima protiv slabašnih suparnika poput Crystal Palacea i posebno dvije najgore momčadi u Premier ligi, Sheffield Uniteda i West Bromwicha, prosulo možda i presudnih deset bodova u utrci da osvoji prvi naslov prvaka Engleske poslije odlaska legendarnog Alexa Fergusona 2013. godine.

No, s obzirom kako se mnogi analitičari, ne samo na Otoku, tretirali izglede Crvenih vragova prije početka prvenstvene utrke, i eventualno osvajanje 2. mjesta bit će vrlo dobro ostvarenje sastava kojeg vodi bivši legendarni napadač Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer. Norveški stručnjak kritiziran je i smjenjivan “svaki drugi dan” ali sve je lakše kada vam leđa čuva Alex Ferguson i kada ipak pokažete da znate svoj posao.

image
AFP

Solskjaer je dobio podršku čelnih ljudi na Old Traffordu, i ukoliko ne bude nekih senzacionalnih iznenađenje, i sljedeće sezone imat će prigodu sastaviti respektabilnu momčad koja bi trebala biti na papiru i jača od sadašnje koju predvodi sjajni portugalski veznjak Bruno Fernandes. Ipak, očekuje se i podosta odlazaka, a zasad se najviše, kada je u pitanju rastanak s Old Traffordom, spominje ime 34-godišnjeg urugvajskog napadača Edinsona Cavanija.

Iako se sasvim solidno snašao na novoj adresi, što s obzirom na Cavanijeve nesporne nogometne kvalitete realno nije nikakvo iznenađenje, urugvajski majstor imao je dosta problema izvan travnjaka. Nakon pobjede protiv Southamptona, koju je osigurao upravo Cavani pogotkom u sudačkoj nadoknadi, Urugvajac je kažnjen s tri utakmice neigranja i novčanom kaznom od 100 tisuća funti jer je na društvenim mrežama upotrijebio izraz za koji Englezi tvrde da je rasistički. S obzirom na spomenutu konverzaciju s prijateljem dojam je da je Urugvajac prestrogo kažnjen, no nakon određene suspenzije Cavani je nastavio s vrlo solidnim predstavama.

image
NAOMI BAKER Afp

Zanimljiva opcija

Ipak, njegov otac Luis Cavani smatra da se napadačka uzdanica Crvenih vragova ne osjeća ugodno na Otoku, što je samo još više pojačalo špekulacije o odlasku na novu adresu (ugovor s Manchester Unitedom istječe mu ovoga ljeta). Argentinski velikan Boca Juniors jedna je od Cavaniju najomiljenih opcija iz nekoliko razloga. Urugvajac želi biti bliže obitelji, Bocu smatra velikanom svjetskog nogometa, a prijateljstvo s predsjednikom Boca Juniorsa Juanom Ramonom Riquelmeom moglo bi biti presudno da se transfer realizira. Iako je Cavani apostrofirao da je ponosan što nosi dres Manchester Uniteda, u čijem je dresu ove sezone postigao 7 pogodaka u 25 nastupa u svim natjecanjima, uz godišnju plaću od 9 milijuna funti, za sada je puno izvjesniji odlazak usprkos želji Engleza da Cavanija zadrže u svojim redovima.

- Sve što mogu kazati jest da želimo zadržati Cavanija i sljedeću sezonu, no na kraju prvenstvene utrke slijede razgovori u kojima će se vidjeti koja je najbolja opcija za klub i Cavanija - istaknuo je menadžer Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer.

Linker
18. svibanj 2024 11:29