Reuters / Dylan Martinez Livepic / REUTERS
ISPOD OČEKIVANJA

UZMI NOVAC, PA GA 'ZAPALI' Katastrofa najskupljih pojačanja slavnog kluba: Dovedeni za vrtoglav iznos, sjede na klupi, mogu pakirati kofere

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. svibanj 2017. 01:31

Engleski Tottenham igra odlično ove sezone i smiješi im se osvajanje drugog mjesta. To je posljedica sjajnog rada, međutim, nije sve bilo sjajno.

Naime, Tottenham je prošlog ljeta - takoreći nizašto - spiskao gotovo 60 milijuna eura na Moussu Sissoka i Vincenta Janssena, a dvojac uglavnom grije klupu i nalazi se u drugom planu menadžera Mauricija Pocchetina.

Sissoko je došao iz Newcastlea za 35, a Janssen iz nizozemskog AZ Alkmaara za 22 milijuna eura, a ukupno je dvojac upisao 14 nastupa u početnoj postavi Spursa kada je u pitanju Premiership. Inače, radi se o ofenzivnim igračima, a navijače su razveselili sa 'čak' dva pogotka, oba u režiji 22-godišnjeg Nizozemca.


4-0 Vincent Janssen Goal 15.04.2017 HD by dailyfootballkick

Ne treba čuditi da su se brzo našli na udaru kritika.

- Kvragu, čak nam je i Janssen zabio - bila je pošalica jednog navijača Bournemoutha kada je 22-godišnjak konačno probio led na velikoj sceni.

Niti Sissoko nije prošao bolje, također je bio izložen porugama i uvredama navijača, a palac dolje su mu okrenuli i mediji koji ga već mjesecima drže kao najveći 'flop' ovog londonskog kluba zajedno s Robertom Soldadom i Paulinhom koji su prije nekoliko sezona boravili na White Hart Laneu.


Moussa Sissoko - Portrait - Skills - Buts by FootballClubdeMarseille

Posljedica svega je logična. Spominje se odlazak iz kluba i to u slučaju obojice. Janssenova nova destinacija nije poznata, postoje samo špekulacije poput one o odlasku u Lazio, dok je Sissoko blizu povratka u Newcastle, odakle je i došao u Tottenham. Kada su proteklog ljeta dovedeni za vrtoglavu sumu novca, sigurno nisu mogli ni u najgorim noćnim morama predvidjeti ovakvo nešto.

Linker
07. svibanj 2024 20:18