BEN STANSALL Afp
POTPUNO DRUGA SLIKA

Vatreni više nije razočaranje: Nedavno su ga ‘uništavali‘, a sada ga hvale i govore - ‘To je majstor!‘

Manchester City nije ni u jednom trenutku doveo u pitanje pobjedu kod Brightona, a Hrvati beru pohvale
Piše: Kazimir Guberina/SNObjavljeno: 26. travanj 2024. 16:40

Manchester City je prema tradiciji na gostovanju kod Brightona radio lakši trening i nakon uvjerljive pobjede 4:0 smanjio zaostatak u odnosu na vodeći Arsenal na jedan bod uz činjenicu da branitelj naslova ima i utakmicu manje na svom kontu. Na krilima Fodena i De Bruynea družina iz plavog dijela Manchestera opravdala je lako ulogu favorita uz nastup hrvatskog dvojca Kovačić - Gvardiol u prvoj jedanaestorici.

Nottingham Forest, Wolverhampton, Fulham, Tottenham i West Ham stoje na putu Manchester Cityju prema šestom naslovu prvaka Engleske u posljednjih sedam godina kao i mogućnosti da Manchester City postane prva momčad u povijesti engleskog nogometa koja je osvojila četiri naslova prvaka zaredom. Na prvi pogled raspored Guardioline momčadi do kraja prvenstva nije pretjerano zahtjevan uz spoznaju da Haaland i suigrači ovise samo o sebi s obzirom da im pet pobjeda garantira novu titulu.

U nedjelju Manchester City čeka novo gostovanje kod Nottiingham Foresta na mjestu gdje su Građani već znali ostati bez punog plijena, no ovog puta teško da će se najboljoj engleskoj momčadi dogoditi novi kiks, no ako može kiksati Liverpool kada je najpotrebnije, možda i Građani naprave krivi korak. Uostalom ne laže se uzalud da prvenstveno za Arsenal nada umire posljednja.

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

- Brighton smo apsolvirali na pravi način, a najvažnija je spoznaja da za sada ne moramo previše gledati što rade naši konkurenti s obzirom da sve iimamo u svojim nogama. To je lijepši dio priče, ali u najjačoj ligi na svijetu ništa nije sigurno i oni koji tvrde da ćemo sigurno osvojiti novi naslov prvaka i nisu najozbiljniji. Tko nam može garantirati da ćemo sve utakmice do kraja riješiti u svoju korist. Ne gledam dalje od dvoboja protiv Nottingham Foresta, a Haaland bi se mogao vratiti u kadar ako me na treningu uvjeri da je spreman za nastup, što nije bio slučaj prije utakmice protiv Brightona - istaknuo je menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola.

Inače, engleski mediji pozitivno su se raspisali u ulozi hrvatskog dvojca u redovima branitelja naslova engleskog prvaka

"Napreduje iz utakmice u utakmicu i sve je bolji u odlukama kada ići prema naprijed, a kada se koncentrirati na obranu. Pomogao je Fodenu i Alvarezu čitajući njihove kretnje i pravovremeno reagiravši", navodi o Gvardiolu Manchester Evening News.

Goal za Gvardiola piše da, "kao i većina u zadnjoj liniji, nije imao puno posla". Dodaje se da je dobro reagirao kad je trebalo i da je "imao sreće što nakon njegovog starta nije dosuđen jedanaesterac na Joau Pedru".

"Sve je samopouzdaniji i sve zapaženiji u utakmicama. Djeluje kao da mu je ugodno u veznom redu Cityja", opisuju Kovačića, koji je nakon prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka protiv Reala u Madridu bio jedan od najkritiziranijih igrača, a njegov je nastup nazvan ‘razočaravajućim‘.

Sada je to neka druga priča.

"Njegova igra često prođe nezapaženo, ali to je možda zato što svoju ulogu odrađuje s jednostavnošću i lakoćom. On je majstor, ključan veznjak za obrazac Cityjeve igre", navodi se u Daily Mailu.

Arsenal je deklasirao Chelsea, a sada je pred Topnicima novi londonski derbi protiv omraženog Tottenhama. Veliki dio otočke javnosti prilično je uvjeren da će Arsenal opet kiksati prije ili kasnije kao i svaki put do sada kada je u pitanju borba za prvaka. No možda i Topnici ovaj put iznenade sami sebe nakon što im je Tottenham već znao zatvoriti vrata Lige prvaka, a poraz u nedjelju bi bio koban za šampinske ambicije momčadi menadžera Mikela Artete.

I dok Manchester City i Arsenal sanaju novu titulu, Liverpool ima atmosferu kao da se već oprostio od borbe za naslov prvaka, a današnje gostovanje kod West Hama prigoda da se Redsi barem vrate na pobjednički kolosijek.

Linker
26. travanj 2024 16:56