Thomas Tuchel

 RONALD GORSIC Cropix
POVRATAK NA SCENU

Velikan koji je smijenjen na Maksimiru vraća se na klupu? Mogao bi naslijediti apsolutnu legendu

Engleski mediji spekuliraju oko imena koji će zamijeniti ikonu Liverpoola. Spominju se jaka imena...
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. listopad 2022. 08:20

Steven Gerrard naslijedio je Deana Smitha na poziciji menadžera Aston Ville u studenome prošle godine. Puno se u Birminghamu očekivalo od legendarnog veznjaka Liverpoola i engleske reprezentacije, no poraz od Fulhama (3:0) bila je kap koja je prelila čašu strpljenja klupskih vlasnika.

- Ja sam borac, to mi je u DNK. Nastavit ću se boriti sve dok mi ne bude rečeno drugačije – poručio je Gerrard nakon utakmice u Londonu.

U 40 utakmica ostvario je tek 13 pobjeda, a igre i rezultati nisu pratili velika ulaganja u igrački kadar.

- Iznevjerili smo naše navijače, našeg menadžera. Loša večer za nas. Nije bitno tko vodi momčad. To nema nikakve veze s menadžerom, mi igrači moramo se pogledati u ogledalo. Definitivno nismo izgubili vjeru u njega, mi smo ti koji smo odgovorni – govorio je kapetan John McGinn nakon poraza od Fulhama.

Nepunih sat vremena poslije Aston Villa je objavila da je Gerrard bivši. Potpuno očekivan rasplet nakon tek dvije ovosezonske pobjede, osvojenih devet od moguća 33 boda i nezavidnog položaja na ljestvici u kojem se našla njegova momčad.

Nekoliko se stručnjaka spominje u kontekstu Gerrardova nasljednika na Villa Parku. Jedan od njih je Mauricio Pochettino, bivši menadžer Tottenhama koji je bez posla otkako ga je u srpnju smijenio Paris Saint-Germain. Pochettino je s Tottenhamom igrao finale Lige prvaka 2019. godine, a Spurse je napustio nakon lošeg početka sezone 2019./20.

image

Mauricio Pochettino

KARIM JAAFAR Afp

BBC piše kako je među kandidatima i Thomas Tuchel, njemački stručnjak kojeg je Chelsea smijenio nakon poraza protiv Dinama u Zagrebu u Ligi prvaka. S Bluesima je osvojio elitno klupsko natjecanje, ali su se novi vlasnici odlučiti za Grahama Pottera. Dokazao se Tuchel i svojim radom u Paris SG-u i Borussiji Dortmund, a navodno je dosad već odbio dvije ponude premierligaških klubova. Hoće li i treću?

Jedno od imena koja su se pojavila u eteru je i ono Seana Dychea, dugogodišnjeg menadžera Burnleyja, smijenjenog u travnju ove godine. Od tada je 51-godišnji stručnjak bez posla. Na Turf Mooru je radio velike stvari s malim proračunom, bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi se snašao negdje gdje novca ne nedostaje...

Engleski mediji kao moguće kandidate spominju i trojicu stručnjaka koji u ovom trenutku imaju angažman. To su trener Villarreala Unai Emery, menadžer Queens Park Rangersa Michael Beale te menadžer Brentforda Thomas Frank...

Linker
19. svibanj 2024 07:18