PAUL ELLIS Afp
NOVA KONTROVERZA

VIDEO Gvardiol i društvo se vesele, trener ogorčen: ‘Ludost! Ja sam s druge planete, a moj igrač je mačka‘

Teško da ijedno kolo engleske Premier lige može proći bez spomena na suce
Piše: Vito TomasObjavljeno: 28. prosinac 2023. 19:08

Everton je u 19. kolu Premiershipa poražen na Goodison Parku od Manchester Citya s 3:1. Iako rezultat ukazuje na naizgled uvjerljivu pobjedu Građana, poslije utakmice opet su se vukli sudački repovi koji su po svemu sudeći utjecali na konačni ishod utakmice.

Gostima je, naime, u 64. minuti pri rezultatu 1:1 dosuđen kazneni udarac. Gostujući branič Nathan Aké, nakon jednog odbijanca u šesnaestercu Evertona, uputio je udarac koji je iz velike blizine pogodio domaćeg veznjak Amadoua Onanu u ruku. Sudac John Brooks nakon prvotnog nećkanja dosudio je jedanaesterac.

Bivši irski nogometni sudac Dermot Gallagher, koji je u Premier ligi sudio do 2007. godine, istaknuo je da je ovo tipičan moderni primjer jedanaesterca za koji je odmah bio uvjeren da će biti dosuđen. Situaciju pogledajte OVDJE.

Trener Evertona Sean Dyche u intervjuu nakon utakmice bio je zgrožen ovakvom odlukom.

- Pravila su luda. Da se to dosuđuje kao jedanaesterac je bizarno u mom svijetu, ali ja sam očito s drugog planeta. Ako je to namjerno zaustavio rukom, mora da je neki vratar, mora da je kao mačka - izjavio je engleski stručnjak.

Cijeli događaj mnoge je podsjetio na situaciju koja se dogodila na istom mjestu između istih timova prije gotovo dvije godine. Tada Evertonu nakon evidentnog igranja rukom Rodrija nije dosuđen jedanaesterac, a ispostavilo se da su se ta tri boda Cityju pokazali krucijalnim u osvajanju titule te godine.

Linker
03. svibanj 2024 05:03