GLYN KIRK Afp
KIŠA POGODAKA

VIDEO Ludnica u Premier ligi: Tottenham pao u spektaklu od šest golova, poraz Arsenala u londonskom derbiju

Momčad Angea Postecogloua nogomet kao da je počela igrati od 75. minute
Piše: Vito TomasObjavljeno: 28. prosinac 2023. 23:20

U 19. kolu Premier lige Brighton je na svom terenu potopio Tottenham s 4:2. U vrlo uzbudljivoj utakmici s pregršt šansi s obje strane, domaćini su bili direktniji i konkretniji te na kraju zasluženo odnijeli pobjedu.

Igrači Roberta De Zerbija sjajno su ušli u utakmicu. Joao Pedro se u 11. minuti preko desne strane sjurio u sredinu te proslijedio loptu do Jacka Hinshelwooda koji je bombom pod gredu doveo svoju momčad u vodstvo. Već 12 minuta kasnije Brighton je povećao prednost, i to iz jedanaesterca preko Pedra.

U jednom duelu nakon kornera, Kuluševski je neshvatljivo vukao Welbecka za dres te je sudac Jared Gillet nakon intervencije VAR-a pokazao na bijelu točku.

U drugom poluvremenu igrao se još bolji nogomet. U 63. minuti Estupinan fantastično iz daljine pogađa desne rašlje nemoćnog Vicarija. Kolumbijac se tako u povratničkom nastupu upisao u strijelce nakon što tri mjeseca nije igrao zbog ozljede. Pri slavlju, u kameru je viknuo "I‘m back!“, jasno aludirajući koliko mu ovaj pogodak znači.

POGOTKE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Katastrofalan dan Spursa upotpunio je Lo Celso koji je neobjašnjivo u šesnaestercu s leđa uletio Fergusonu te tako Galebima zaradio novi jedanaesterac. Još je jednom miran s bijele točke bio Joao Pedro koji je upisao drugi pogodak na susretu.

Momčad Angea Postecogloua nogomet je počela igrati oko 75. minute te su dvama pogotcima uspjeli smanjiti rezultat i ublažiti širu sliku. Jednom je poentirao Ben Davies, dok je debitantski pogodak zabio mladi argentinski napadač Alejo Veliz.

Ovom pobjedom Brighton se s 30 bodova popeo na osmo mjesto. Tottenham je peti s 36, bodom manje od četvrtog Cityja.

Ni susjedi Tottenhama nisu se dobro proveli. Arsenal je u londonskom derbiju doživio 0:2 poraz od West Hama na svom Emiratesu. Gosti su poveli golom Tomaša Součeka u 13. minuti, a konačni rezultat postavio je Konstantinos Mavropanos u 55.

Mogao je West Ham i do trećeg pogotka, no Said Benrahma u nadoknadi nije iskoristio kazneni udarac kojeg mu je obranio David Raya. SAŽETAK UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Arsenal je drugi na tablici s 40 bodova, dva manje od vodećeg Liverpoola, dok je West Ham još jednom potvrdio kandidaturu za europske utakmice te trenutno boravi na šestom mjestu s 33 boda.

Linker
26. travanj 2024 21:03