Mike Hewitt/Getty Images / Getty Images
VELIKA OBLJETNICA

VIDEO: PROŠLO JE NEVJEROJATNIH 20 GODINA OTKAD SE UZDRMAO SVIJET ARSENALA Wengerovo nasljeđe trajat će vječno!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. rujan 2016. 00:41

Danas, 22. rujna navršava se 20 godina od kada je Arsene Wenger preuzeo londonski Arsenal. U tom razdoblju je Francuz s Topnicima osvojio tri naslova engleskog prvaka, a posljednji je došao davne 2004. godine.

U ovom desetljeću bi po prvi puta Arsenal mogao ostati bez naslova prvaka nakon što mu se isto dogodilo 60-ih godina prošlog stoljeća. U klubu od 2005. godine ne igra rasni veznjak kalibra Patricka Vieire prije kojega je tu ulogu imao njegov sunarodnjak Emmanuel Petit.

To nas dovodi do frapantnog podatka prema kojemu je Arsenalov broj napravljenih prekršaja u posljednjih osam sezona svaki puta padao, dok se broj dodavanja rapidno povećavao. Zapravo je Wenger radio ono što svi i misle o Arsenalovom sušnom razdoblju bez trofeja, bezuspješno je pokušao glumiti Barcelonu.

Ipak, u protekloj sezoni po prvi puta je pao broj dodavanja, dok je broj prekršaja porastao. Ključ je bio implementiranje Francisa Coquelina na poziciju zadnjeg veznog koja je ove sezone ojačana dovođenjem Švicarca Granita Xhake.

Borbeni duh se očito vraća u redove Arsenala, a mogao bi se povećati i Wengerov konto od 15 trofeja osvojenih u 20 godina na čelu kluba iz Sjevernog Londona.

Linker
11. svibanj 2024 09:11