REUTERS
BORBA ZA OPSTANAK

VIDEO: SADA JE JASNO TKO PRVI ISPADA IZ PREMIERSHIPA Slaven Bilić i društvo napravili veliki posao, aktualni prvak ponovno slavio

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 29. travanj 2017. 21:05

Poznato je ime i prve momčadi koja sljedeće sezone neće igrati u elitnom razredu engleskog nogometa. Dakle, nogometaši Sunderlanda su od danas i službeno drugoligaši nakon što su na domaćem terenu poraženi od strane Bournemoutha sa 0:1. Gol koji je poslao Sunderland u Championship postigao je King dvije minute prije kraja. Znači, još su četiri utakmice do kraja sezone, međutim za sigurnom zonom zaostaje nedoknadivih 13 bodova.

Hull se jučer izvukao protiv Southamptona, remizirali su bez pogodaka, a ako se spase, morat će poslati poklon Srbinu Tadiću, koji je u posljednjim minutama susreta promašio kazneni udarac.

West Ham našeg Slavena Bilića osvojio je vrijedan bod na uvijek neugodnom gostovanju kod Stokea.(0:0)

Imali smo prilike gledati tvrdu utakmicu, koja je, ako ćemo realno mogla otići na obje strane, iako je dojam da su Čekićari prije zaslužili puni plijen. Redom su prijetili, Calleri, Ayewu, Lanzini, ali mreža domaćina nije se tresla. Žalit će West Ham pogotovo za prilkom Lanzinija, no Butland je danas bio na razini zadatka.

U završnici je Stoke na pomalo sretan način mogao riješiti utakmicu preko Arnautovića, no Adrian, kojeg također treba istaknuti kao jednog od najboljih pojedinaca na travnjaku, lijepom je paradom zaustavio njegov pokušaj.

Bivši hrvatski izbornik bio je zadovoljan nakon dvoboja...

- Branili smo se veoma kompaktno, nismo dozvolili Stokeu da stvori puno prilika, dok smo mi s druge strane imali nekoliko izglednih šansi, no Butland je sjajnim refleksima zaustavio naše pokušaje. Moramo biti zadovoljni, već smo četiri utakmice neporaženi i nadam se da ćemo nastaviti u tom pozitivnom tonu - kazao je Bilić

Leicester se vratio na pobjednički kolosijek, na gostovanju kod West Bromwicha slavili su sa s minimalnih 1:0, a čovjek odluke bio je Jamie Vardy. Napadač Lisica upisao se u listu strijelaca u 43. minuti nakon što je Okazaki presjekao jednu loptu, lijepo proigrao Vardya, koji je u maniri rasnog strijelca nadmudrio Fostera.

U posljednjoj subotnjoj utakmici Premiershipa nogometaši Burnleya slavili su u 35. kolu Engleske lige u gostima kod Crystal Palacea s 2-0 i napravili vekliki korak ka ostanku.

Pobjedu su Burnleyu donijeli Ashley Barnes (7) i Andre Gray (85). Burnley je sada na 14. mjestu s 39 bodova, a Crystal Palace ima 38.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
14. svibanj 2024 20:05