Luis Suárez

 MEGAN BRIGGS Getty Images Via Afp
OTKRIO ZANIMLJIVI DETALJ

Bivša zvijezda Barcelone bila na korak do Real Madrida: ‘Sve je već bilo riješeno...‘

Tijekom šest sezona u dresu Katalonaca osvojio je 13 trofeja i upisao 195 golova u 283 nastupa
Piše: Anđela VukoObjavljeno: 18. veljača 2024. 12:45

Luis Suarez gostovao je u podcastu La Mesa gdje je govorio o svojoj dosadašnjoj karijeri te se prisjetio okolnosti pod kojima je kao veliko pojačanje 2014. godine stigao u Barcelonu. Urugvajski napadač u to vrijeme igrao je za Liverpool u kojem je tijekom tri sezone upisao 133 nastupa, 82 gola i 46 asistencija.

- Prije Svjetskog prvenstva 2014. Real Madrid je htio potpisati sa mnom i sve je bilo po planu… Planirali su prodati Karima Benzemu Arsenalu; sve je bilo riješeno - rekao je Suarez te dodao kako bi bilo "jako teško reći ne Real Madridu".

Period je to kad je Realom vladao Cristiano Ronaldo dok je Benzema bio druga violina momčadi. Plan je bio da Francuzovu ulogu preuzme Suarez, a da Benzema ode u Arsenal kojem je nakon odlaska Thierryja Henryja falio ozbiljan napadač.

Svjetsko prvenstvo u Brazilu na kojem je Suarez zabio dva gola i ugrizao Giorgija Chiellinija u potpunosti je međutim okrenulo situaciju.

- Kad je počelo Svjetsko prvenstvo Barça se pridružila utrci, a ja sam očito više volio Barçu. Sa situacijom ugriza Madrid je smanjio svoj interes, a Barça je postala zainteresiranija… Na kraju sam imao obje opcije, ali izabrao sam Barçu jer je to bio moj san.

Otkrio je i da je skoro zaplakao kada se pridružio Barceloni. Posebno je emotivan bio jer mu je Luis Enrique iskazao povjerenje unatoč incidentu na Svjetskom prvenstvu.

Bila je to očito dobra odluka jer je Suarez u redovima Katalonaca osvojio četiri naslova prvaka Španjolske, četiri Kupa kralja, jednu Ligu prvaka, klupski Svjetski kup, europski Superkup i dva španjolska Superkupa te s Messijem i Neymarom bio dio legendarnog napadačkog trojca MSN.

Linker
29. travanj 2024 12:00