Danac je, uz Messija, posebno istaknuo Dembelea

 Bagu Blanco/bpi/Shutterstock Editorial/Profimedia
NAHVALIO BIVŠEG SUIGRAČA

Bivši napadač Barce: ‘Messi je drugačiji, ali jedan igrač je poseban, nisam nikada vidio nikog sličnog‘

Martin Braithwaite je posebno istaknuo Dembelea za kojeg kaže kako posjeduje ogroman talent
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. rujan 2022. 13:20

Danski napadač Martin Braithwaite proveo je u Barceloni nešto više od dvije i pol godine, a krajem posljednjeg prijelaznog roka prešao je u redove gradskog rivala Espanyola. U svom razdoblju u katalonskom velikanu, imao je priliku više od godinu dana dijeliti svlačionicu s argentinskim čarobnjakom Lionelom Messijem, ali ipak, izdvojio je jednog drugog bivšeg suigrača.

Dembélé je ogroman talent, nisam nikad vidio nekoga tako talentiranog. Ozbiljan sam. Leo Messi je drugačiji od svih, ali poslije njega, nisam nikada vidio igrača poput Dembéléa, taj dečko je poseban“, izjavio je Braithwaite.

Francuski ofenzivac u srpnju je produžio ugovor s Barcelonom na još dvije sezone, a u klub je stigao u ljeto 2017. iz Borussije Dortmund za čak 125 milijuna eura. Iako je često bio van terena zbog brojnih ozljeda, protekle sezone odigrao je svoje najbolje partije i bio prvi asistent La Lige s 13 upisanih asistencija.

U dosadašnje 154 utakmice u svim natjecanjima zabio je 33 pogotka i upisao 38 asistencija. Ovu je sezonu započeo s dva pogotka i četiri asistencije (u četiri utakmice španjolske lige i jednoj u Ligi prvaka). Međutim, najveća Barcelonina priča sezone je Robert Lewandowski. Iskusni Poljak zabio je pet golova u četiri utakmice La Lige, a ovaj tjedan postigao je hat-trick u prvom kolu Lige prvaka protiv Viktorije Plzen.

Braithwaite ipak smatra da je Dembele važniji za momčad od Lewandowskog.

"Dembeleov talent ima više utjecaja na momčad nego Lewandowski. Ousmane je stvarno izvanredan. On je dobar nogometaš i dobra osoba. Lewandowski postiže mnogo golova. Sretan sam zbog njega. On je izvanredan profesionalac. Međutim, Dembeleov talent nema granica."

Linker
16. svibanj 2024 00:31