URBANANDSPORT Nurphoto Via Afp
JOŠ MALO PA NESTALO

Gigant u krizi: Barcelona oglasila prodaju klupskih dijamanata i mreža s Nou Campa. Što je sljedeće?

Dok se gradi novi Camp Nou, Barcelona svoje domaće utakmice igra na Olimpijskom stadionu Montjuic
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 07. studeni 2023. 13:39

Nije nikakva tajna da je Barcelona još uvijek u velikim financijskim problemima. Predsjednik Joan Laporta uspješno čisti nered kojeg je ostavio njegov prethodnik Josep Maria Bartomeu, te pronalazi inovativne načine punjenja klupske blagajne.

Jedan od njih je i prodaja dijamanata. Naime, u ponedjeljak su se u klupskoj web trgovini pojavili novi artikli, a među njima su bili i dijamanti.

Riječ je o jednokaratnim dijamantima vrijednosti 15.000 eura koji su proizvedeni od travnjaka s Camp Noua, Barcinog stadiona koji je trenutačno u obnovi. Moguće je kupiti i dijamante od pola karata, već od 2.500 eura.

Kako piše Cadena Cope, ugljik iz trave ekstrahiran je i zatim kristaliziran s pomoću napredne tehnologije. Svaki dijamant dolazi s potvrdom Međunarodnog gemološkog instituta koja jamči da je dijamant ‘laboratorijski uzgojen‘ i da ima ‘nula utjecaja na okoliš‘, a navedene su i karakteristike dragulja.

Osim dijamanata, u prodaji su i mreže za golove, dijelovi travnjaka i drugi suveniri sa starog stadiona.

Dok se gradi novi Camp Nou, Barcelona svoje domaće utakmice igra na Olimpijskom stadionu Montjuic, kojeg će koristiti najmanje do studenoga 2024. godine.

Linker
04. svibanj 2024 17:43