Rakitić u Sevilli
 SCREENSHOT Fc Sevilla
POVRATAK KUĆI

Gotovo je! Ivan Rakitić se i službeno vratio u Sevillu, evo kako se Barcelona oprostila od Vatrenog

Rakitić je za Barcelonu igrao šest godina, pri čemu je sakupio 310 nastupa i postigao 36 golova
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. rujan 2020. 14:57

Gotovo je, Ivan Rakitić je i službeno napustio redove Barcelone i potpisao za Sevillu, a da je tome tako potvrdili su i na društvenim mrežama novog/starog Raketinog kluba.

Rakitić je za Barcelonu igrao šest godina, pri čemu je sakupio 310 nastupa i postigao 36 golova, te osvojio 13 trofeja pri čemu Ligu prvaka i četiri prvenstva.

Podsjećamo, Rakitić u ponedjeljak nije došao na okupljanje reprezentacije Hrvatske u Zagreb uoči utakmica s Portugalom i Francuskom u Ligi nacija kako bi sredio svoj status. 32-godišnji vezni igrač, ranije je govorio da bi htio ostati u Barceloni još godinu dana, do isteka ugovora 30. lipnja 2021. Također, je isticao da bi se jednog dana volio vratiti u Sevillu za koju je igrao od siječnja 2011. do srpnja 2014. i to se u konačnici i ostvarilo.

U posljednjoj sezoni joj je bio kapetan te je s njome osvojio Europsku ligu. Ondje je upoznao i svoju suprugu Raquel s kojom često odlazi iz Barcelone u Sevillu.

Rakitić bi u Sevilli trebao zamijeniti 32-godišnju "desetku" Evera Banegu koji je otišao iz kluba nakon isteka ugovora. Sevilla je prošle sezone osvojila Europsku ligu, te zauzela četvrto mjesto u španjolskom prvenstvu, pa će ove sezone nastupiti u Ligi prvaka.

Od Rakitića se oprostila i Barcelona porukom, 'Rakitiću, uvijek ćeš biti dio naše povijesti'.

Linker
28. travanj 2024 16:24