Reuters / Sergio Perez Livepic / REUTERS
VODI SE BITKA MILIJUNIMA

MESSI ODBIO PRVU PONUDU BARCELONE TEŠKU 35 MILIJUNA EURA GODIŠNJE Mogu li Katalonci zadržati svog čarobnjaka ili je na pomolu razlaz?

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 08. svibanj 2017. 10:07

Sudeći prema izvorima bliskima Barceloni, Lionel Messi neće otići s Camp Noua. Očekuje se da će u dogledno vrijeme ponajbolji nogometaš svijeta potpisati novi ugovor, no pregovori su još uvijek u tijeku. Kako je izvijestio španjolski sportski dnevnik AS, Argentinac je u petak navečer odbio prvu ponudu koja je bila vrijedna između 30 i 35 milijuna eura po sezoni u neto iznosu.

Messija u pregovorima zastupa njegov otac i agent Jorge, a postojeći ugovor s Barcelonom istječe mu u lipnju 2018. godine.

Unatoč tome što je prva ponuda katalonskoga giganta odbijena, očekuje se da su Messiji spremni na ostanak u klubu te da ih u ovom trenutku ne zanimaju eventualne ponude drugih klubova. A njih sigurno ne bi manjkalo ukoliko bi 29-godišnji Argentinac promijenio svoj stav i počeo razmišljati o odlasku.

Messijevom se taboru ne žuri, španjolski analitičari naglašavaju kako su spremni na čekanje, pogotovo s obzirom na to da su nedavno nove ugovore potpisale druge dvije velike Barcelonine zvijezde, Luis Suarez i Neymar, koji sad zarađuju po 25 milijuna eura godišnje. Messi jako dobro zna da svi u klubu i oko njega jako žele da on ostane vjeran Barceloni, stoga očekuje i poboljšanu ponudu. Stoga ne treba čuditi ako će njegov otac malo otezati s pregovorima. Prema Marcinim izvorima, dosta važnih detalja iz samog ugovora već je dogovoreno, a pregovori bi se trebali nastaviti nakon što se Jorge Messi vrati s puta u Argentinu.

Prošlog ljeta Messi je odbio ponudu Barcelone za produženjem ugovora te se tada spominjala mogućnost njegova transfera u Manchester City, kod omiljenog mu trenera Pepa Guardiole. Smatralo se da klub s Etihada može udovoljiti Messijevim financijskim apetitima, a ni eventualna odšteta nije trebala predstavljati problem. Međutim, ako se možda i razmišljalo o Messijevoj prodaji, Barcelonini su je čelnici sada definitivno prekrižili.

Jedna od bitnih stvari kad je u pitanju Messijev ostanak na Campu Nouu jest i iznos kojeg Barcelona može izdvojiti za njegovu plaću. Moguće je da će se novac za najboljeg pojedinca morati namaknuti prodajom nekog od njegovih suigrača. A kad se osigura financijska konstrukcija, Messiju će predsjednik Bartomeu vjerojatno morati pružiti i određena jamstva kad je u pitanju izbor novog trenera te popunjavanje igračkoga kadra.

Naime, mnogi tvrde da je upravo Messi pravi gazda na Campu Nouu i da se njegove želje moraju slušati, pogotovo sad kad su u tijeku završni pregovori oko njegova ostanka u Barceloni, kluba kojem se kao dječak priključio 2001. godine.

Linker
27. travanj 2024 13:41