SOPA IMAGES/DDP USA/PROFIMEDIA
GLAVNA TEMA

‘Nešto se događa s Modrićem.‘ Luka osvanuo na naslovnici uglednog medija, alternativu ima na stolu

‘Već su mu prije godinu dana nudili 300 milijuna za tri sezone...‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 29. siječanj 2024. 20:38

"Nešto se događa s Modrićem", naslov je glavne vijesti na naslovnici španjolskog AS-a.

"Ukupno je ove sezone odigrao samo 42 posto mogućih minuta i 17 puta počeo kao rezerva, ugovor mu istječe u lipnju i situacija je neugodna. Hrvat je odmarao u utakmici protiv Almerije, nije se čak ni zagrijavao. Logično je bilo očekivati ga u startnoj postavi protiv Las Palmasa. No, uslijedilo je iznenađenje: Luka je ostao na klupi... Već 17 puta ove sezone. Nije ozlijeđen, nego je takva odluka Ancelottija. Potvrda da se nešto događa", započinje tekst na AS-u.

Status kojeg trenutno ima možda bude presudan nakon što mu u ljeto istekne ugovor.

image
GIUSEPPE CACACE Afp

"Neizbježan scenarij je kako Modrić - apsolutna legenda kluba, osvajač pet Liga prvaka, tri Lige, dva Kupa, Ballon d‘Ora i The Besta - nije dobar. Barem trenutno. To je stvar koja se događa u sportu, da postoje igrači koji mogu bolje od njega. A to puno govori. Veliko je pitanje hoće li se uspjeti pronaći čarobni štapić prije kraja sezone ili će to biti trend do 30. lipnja, kada mu istječe ugovor. Skupio je ove sezone 1250 minuta, 15. je u momčadi po nastupima (da se bolje razumijemo, odigrao je samo 50 minuta više od Lunina). Camavinga, koji je ozlijeđen dva mjeseca, odigrao je više. Modrić želi, ali jedva igra. Od 32 utakmice Real Madrida, u 17 ih je bio na klupi. Dvije zaredom u kojima se nije niti zagrijavao, što je Ancelotti elegantno objasnio na press konferenciji: "Kada nisam siguran da će igrati, ne zagrijavam ga". Modrić će 9. rujna napuniti 39 godina. A ugovor mu istječe ovog 30. lipnja. Ako je njegov kontinuitet nastupa bila dobro promišljena odluka prošle sezone, kada je bio stup momčadi, ovo ljeto dilema je veća. "Želim nastaviti jer to zaslužujem; Nikada mi ništa nisu dali i neće ni sada", rekao je u utrobi Anfielda. Ostao je. Ali ovog 30. lipnja otvara se nova epizoda: Ima li Modrić još godinu dana?", pitaju se u tekstu AS-a.

Alternativu Realu već ima na stolu.

"U slučaju da odgovor bude negativan, Arabija je već na oprezu: već su mu prije godinu dana nudili 300 milijuna za tri sezone što je Luka odbio kako bi ostao u Madridu. Zadnja riječ bit će Modrićeva koji je doktorirao iz sportske gladi".

Linker
29. travanj 2024 21:13