LLUIS GENE Afp
IZ LJUBAVI PREMA KLUBU

Nezabilježen potez u svijetu nogometa: Sam je platio pola milijuna eura da iz prve preseli u - treću ligu!

Smetalo mu je što njegov voljeni klub posljednjih godina bilježi katastrofalne rezultate
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 03. siječanj 2023. 17:45

Španjolski centarfor Lucas Perez povukao je rijetko viđeni potez u svijetu nogometa. Naime, bivši napadač Arsenala pronašao je novi klub, iz Cadiza će se vratiti u Deportivo La Corunu, dakle iz prve španjolske lige preselit će u treću, što i nije prvi ovakav scenarij, ali svakako je specifičan jer je igrač sam platio 500 tisuća eura odštete da bi se pridružio klubu koji ga je nekoć lansirao pod svjetla velike pozornice.

Španjolski mediji pišu da Pereza frustrira što se njegov voljeni klub muči u niskom rangu španjolskog nogometa, pa je sam odlučio financirati polovicu troškova za svoje usluge i potpisao do ljeta 2024. godine, a preostalih pola milijuna platit će klub. Ubrzo je stigla i potvrda iz Deportivo La Corune.

"Nakon što je u petak igrao s Cádizom i postigao svoj četvrti gol ove sezone u 15 utakmica odigranih u LaLigi i Copa del Reyu, RC Deportivo, Cádiz CF i Lucas Perez postigli su dogovor o transferu. Tako se Lucas vraća u klub s kojim je odigrao najviše utakmica u karijeri, RC Deportivo, te ga još 4 utakmice dijele od potpisivanja 100. majice u plavo-bijelom dresu, što će postići u trećoj kategoriji nacionalnog nogometa nakon velike osobne i sportske želje za povratkom kući", stoji u priopćenju kluba.

Deportivo je 2018. ispao iz La lige nakon što je završio na 18. mjestu ljestvice. Dvije godine proveli su u drugom razredu španjolskog nogometa, da bi ispali u treći rank, te su sada na četvrtom mjestu s četiri boda manje od vodeće Cordobe. Lucas Perez nada se da im može pomoći u borbi za viši rank. Perez je u karijeri odigrao 96 utakmica za Deportivo, zabio 33 gola i tomu pridodao 22 asistencije.

Kasnije je otišao u Arsenal za iznos od 20 milijuna eura, što je i dalje treći najveći izlazni transfer u povijesti kluba koji je u sezoni 1999./2000. osvojio prvi i jedini naslov prvaka Španjolske.

Linker
18. svibanj 2024 22:44