RUBEN DE LA FUENTE PEREZ Nurphoto Via Afp
PREDNOST DOMAĆEG TERENA

Ni City, ni Real, ni Inter, ni Bayern, ni PSG - jedan je klub suprotno očekivanjima nadmašio sve velikane

Sljedeći Dinamov protivnik u Europskoj ligi ima priliku postati najuspješniji, pobijedi li Barcelonu
Piše: Toni RoićObjavljeno: 22. prosinac 2021. 15:39

Na kraju godine uvijek se na površinu izbacuju različite statistike, a zanimljiva se pojavila i oko učinka klubova u nogometnim ligama Petice, dakle u Engleskoj, Španjolskoj, Italiji, Njemačkoj i Francuskoj.

Riječ je o broju osvojenih bodova na domaćem terenu u ovoj sezoni, a suprotno očekivanjima, na vrhu nije nitko od velikana ili vodećih klubova, što su u ovom trenutku Manchester City, Real Madrid, Inter, Bayern i Paris Saint Germain.

Ispred svih njih je četvrtoplasirani klub iz španjoske Primere, ove sezone odlični Rayo Vallecano. Momčad iz madridskog predgrađa Vallecas je u devet utakmica na svom stadionu ostvarila osam pobjeda i jedan remi, uz gol-razliku 19:3. Time je prikupila 25 bodova, a s još pet s gostovanja, ima ih ukupno 30.

image
IRINA R HIPOLITO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Irina R Hipolito/Shutterstock Editorial/Profimedia

Identičnih 25 bodova iz devet dvoboja na Parku prinčeva ima lider francuskog prvenstva PSG, ali i za jedan pogodak slabiju razliku pogodaka - 21:6. Ovaj dvojac slijede dva njemačka kluba Bayern i Borussia iz Dortmunda sa 24 boda.

Međutim, ostaje još mogućnost da se ovaj redoslijed i promijeni s obzirom da Sevilla ima 22 boda doma, ali iz osam utakmica. Sljedeći Dinamov suparnik u Europskoj ligi, u utorak, 21. prosinca, dočekuje u La Ligi na svom terenu Barcelonu i ako pobijedi s tri ili više razlike, postat će najuspješniji klub liga Petice po učinku doma na kraju kalendarske 2021.

Linker
20. svibanj 2024 03:12