Radamel Falcao zabio je Barceloni
 OSCAR DEL POZO Afp
REALU SAMO REMI

Novi težak poraz Barcelone! Srušio ju je i dojučerašnji drugoligaš, a zabio joj 35-godišnji velikan

Barca je izgubila i na gostovanju kod Rayo Vallecana. Nije zabila, nije realizirala jednaesterac...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. listopad 2021. 21:13

Barcelona je u 11. kolu španjolskog prvenstva pretrpjela treći poraz, Ronald Koeman dobio je još jedan udarac, ali ionako ga na klupi drži zato jer moraju, a ne stoga što mu vjeruju i samo je pitanje dokad će to trajati. Rayo Vallecano je dobio petu utakmicu zaredom na svojem terenu svladavši Katalonce 1:0. Na ljestvici ima četiri boda više od Barce…

Kolumbijac 35-godišnji Radamel Falcao bio je igrač utakmice, a dvije godine mlađi Sergio Agüero imao je najviše šansi u dresu Barcelone, iako najbolju nije iskoristio Depay s bijele točke. Koemanova momčad je po igri u drugom poluvremenu zavrijedila bolji rezultat, međutim realizatora nije bilo…

POGODAK SLAVNOG KOLUMBIJCA MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Barcelona je velik dio susreta jalovo držala loptu i još jednom demonstrirala u čemu je sve loša, a Rayo Vallecano ubacao kad god bi mu se ukazala šansa. Domaći navijači slavili su u 30. minuti. Busquets je neoprezno izgubio loptu, Trejo je povukao i proigrao Falcaa koji je zabio od desne vratnice.

Najbolju šansu u prvom dijelu Barca je imala preko Desta koji je u 37. minuti iz blizine pucao preko gola. Prilika nije bilo tako dobra kakvu je isti igrač imao u El Clasicu, ali bolje od toga gosti nisu stvorili. U nastavku Agüero je pucao triput, no nije pogodio iako su neke situacije bile vrlo izgledne, u finišu je asistirao Gaviju koji povratnu loptu nije pospremio na pravo mjesto.... Akcija dana pripala je golmanu domaćina. Makedonac Stole Dimitrievski u 72. minuti zaustavio je šut Depaya s bijele točke. Prethodno je Nizozemac sam iznudio jedanaesterac, nisu poštivali staro nepisano pravilo da ne puca onaj na kojem je bio prekršaj.

image
Gavi (Barcelona)
OSCAR DEL POZO Afp

Barca je igrala bez Fatija i F. de Jonga, a od prije nema Pedrija, Arauja, Dembelea… i još jednom je doživjela teške trenutke. Možda i bolnije nego poraz u El Clasicu koji je dio navijača prihvatio kao realnost trenutka, koliko god razočaranje bilo veliko, ali bilo je i onih koji su htjeli iskaliti bijes na treneru Ronaldu Koemanu.

Tada su ga čekali kod izlaza iz stadiona, udarali mu po automobilu. Nije reagirao, da bi sada kazao kako je razmišljao da im se suprotstavi, ali je shvatio da je to upravo ono što oni žele… Barcelona se već neko vrijeme susreće s nepozvanima koji u njezinom kampu i na stadionu pokušavaju snimiti što zanimljivije materijale za Tik-Tok. Još u ožujku su iz kluba zatražili pojačanje osiguranja zbog stalnog praćenja...

- Mislim da nema rješenja za to. Riječ je više od društvenom pitanju, problemu nedostatka obrazovanja ljudi koji nemaju moral niti vrijednosti. Doživljavamo to svaki dan kad ulazimo i izlazimo s treninga - govorio je Koeman.

Očito će dalje, dokle god ga predsjednik Laporta i suradnici neće smijeniti. Što će ih skupo koštati, kad je novac u pitanju. Ovog časa kod Barce se vidi puno negative, a ništa dobroga. Morali su znati jer vidjelo se to po svemu da ove sezone neće moći ganjati trofeje u prvenstvu i Ligi prvaka, međutim Barce mora više od 15 bodova u 11 utakmica. To je skor koji bi joj mogao donijeti povijesno nizak plasman, ako se tako nastavi.


Real bez golova sa Osasunom

Real Madrid, bez našeg Luke Modrića, odigrao je samo 0-0 protiv Osasune na Bernabeu u 11. kolu Primere.

Prvu veliku priliku imao je napadač Reala Vinicius u 30. minuti, a u 44. minuti opasan šut Camavinge odlazi preko vrata. Najveću šansu za goste propustio je Moncayola, koji je u 50. minuti pogodio vratnicu, a Benzema je u 62. minuti zatresao gredu.

U zapisniku utakmice nije bilo Hrvata Luke Modrića i Ante Budimira.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić nije ozlijeđen nego ga je trener Carlo Ancelotti u posljednji trenutak izostavio s popisa za utakmicu s Osasunom kako bi ga odmorio.Budimir također nije bio u sastavu Osasune.

Betis se vinuo jako visoko zahvaljujući domaćoj pobjedi nad Valencijom (4-1).

Real, Sevilla, Betis i Real Sociedad vode s 21 bodom, a Osasuna je šesta s 19 bodova. (H)

Linker
19. svibanj 2024 22:44