THOMAS COEX Afp
REPOVI NAKON DERBIJA

Objavljena komunikacija iz VAR sobe na El Clasicu, evo kako su suci donijeli kontroverznu odluku

‘Ova snimka nije dobra, ne valja ni ova, ni ovaj kut nije dobar, ne vidim ni iz ovog‘
Piše: SNObjavljeno: 22. travanj 2024. 20:42

U 32. kolu španjolske La Lige Real Madrid je s 3:2 svladao Barcelonu na Santiago Bernabeuu. Kraljevski klub ju svom je stilu dva puta vraćao rezultatski zaostatak i na kraju odnio pobjedu s kojom su jednom rukom zahvatili svoj 36. pehar španjolskog prvaka.

Kako to i inače biva u Španjolskoj, a pogotovo na susretima Barce i Reala, poslije susreta najviše se pričalo o sucima, a najmanje o igri. Kontroverzne odluke glavnog suca Sota Grada na potencijalnu štetu Barce razbjesnile su Katalonce. Najviše je pažnje zaplijenila situacija iz 28. minute kada je 16-godišnji Lamine Yamal nakon kornera poslao loptu put gola, a s navodno samog ruba crte očistio je golman Reala Andrij Lunin.

Dugo su suci pregledavali spornu situaciju i u konačnici zaključili da nemaju dokaze da je lopta ušla u gol. Predsjednika Barcelone Joana Laportu toliko je razljutila ta situacija da je najavio i zahtjev za ponovnim odigravanjem utakmice. Nadalje, Laporta je zatražio audio snimku komunikacije sudaca kod te situacije, a to je u konačnici i dobio:

Soto Grado: Za mene ta lopta nije u golu.

VAR: Idemo pogledati, pričekaj malo, ne daj im da izvedu loptu.

Soto Grado: Čekamo. Ne, nema gol-tehnologije. Čekamo. Čekamo VAR. Možda je bio gol. Gleda se. Ne, nema gol-tehnologije.

VAR: Sergio, zaustavi u trenutku kad lopta udari u Luninove rukavice i krene od njega. Pričekaj sekundu, radimo triangulaciju jer nemamo snimku.

Soto Grado: Ne znamo još ništa.

VAR: Ovaj igrač sakriva Luninovo tijelo, u redu? Čekaj malo. Još tražimo dokaz. Ova snimka nije dobra, ne valja ni ova, ni ovaj kut nije dobar, ne vidim ni iz ovog. Sljedeći. Ništa ni to, ni ovo nije dobro...

Soto Grado: Nema žurbe, ovo je jako važna odluka, nema žurbe, pogledajte sve kamere.

VAR: Nemamo ih više. Možemo potvrditi da nemamo više kamera.

Soto Grado: Ne žuri nam se. Možemo pričekati. Najbolje da pričekamo.

VAR: Cesar, krećemo s kornerom, nemamo dokaz da je lopta ušla u gol, zato krećemo s kornerom. Nema dokaza da je lopta ušla u gol. Korner.

Linker
22. travanj 2024 20:42