Pierre-Emerick Aubameyang

 JOSE JORDAN Afp
BRZO SE PRILAGODIO

Odbačeni bivši kapetan Arsenala oduševio Katalonce: U Barceloni otvara jednu potpuno novu dimenziju

Po prvi put je započeo utakmicu od prve minute, i odmah je potpisao hat-trick
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. veljača 2022. 19:36

Doduše, Pierre-Emerick Aubameyang nije bio svjestan da je zabio tri gola sve do završetka utakmice, jer mu je sudac ogleda s Valencijom u službenom zapisniku pripisao autorstvo gola koji je u prvi trenutak bio pripisan Pedriju.

Novi Barcelonin napadač bio je tako proglašen igračem utakmice na Mestalli, s iznimnim doprinosom u uvjerljivom slavlju katalonskog velikana. Aubameyang je u Arsenalu donedavno bio kapetan, no bilo je jasno da nije sretan u redovima Topnika. Barca mu je ponudila novi izazov kojeg je Gabonac objeručke prihvatio.

Aubameyang Barceloni ne donosi samo pogotke, već otvara i jednu potpuno novu dimenziju kad je u pitanju igra Xavijeve momčadi. Analitičari Mundo Deportiva ističu kako je Aubameyang na gostovanju kod Valencije primio 22 lopte, od toga mu je šest poslao lijevi bek Jordi Alba, a četiri vratar Ter Stegen. Na taj način Xavi želi iskoristiti brzinu svog novog napadača, ali i njegovu sposobnost igranja između suparničkih linija.

- Zabijao je golove cijelu svoju karijeru, Dobro ulazi u prostor, zreo je, inteligentan, skroman i pozitivan. Oduševljen sam s njim, a pogoci će mu donijeti samopouzdanje – rekao je Xavi o Aubameyangu.

Naravno, sretan je bio i prvi Gabonac koji se upisao u strijelce u La Ligi.

- Jako sam sretan, ali mislim da je to zasluga momčadi koja me prihvatila kao da sam ovdje već dugo. Osjećam se jako dobro i sretan sam. Ova pobjeda bila nam je idealna priprema za uzvrat s Napolijem jer nam je dala puno samopouzdanja. Spremni smo za pobjedu u Napulju – poručio je napadač Barcelone.

Linker
20. svibanj 2024 07:36