PAUL ELLIS/AFP/PROFIMEDIA Paul Ellis/afp/profimedia
ČELNICIMA PREKIPJELO

Barcelona sprema totalni remont: Odlazi Lewandowski, a s Otoka stižu dvije velike zvijezde

Barceloni je u ključnim trenutcima nedostajala prevaga koja bi ih postavila na stepenicu više
Piše: SNObjavljeno: 08. svibanj 2024. 11:50

Iako sezona još nije gotova, Barcelona se već odavno oprostila od borbe za trofeje. Turbulentnu sezonu katalonskog giganta obilježili su brojni usponi i padovi, međutim klupske vitrine ostat će nepromijenjene u odnosu na prošlu godinu.

Stoga su se iz Barcelone već okrenuli ‘novim pobjedama‘, odnosno načinima na kojima će momčad ovog ljeta pokušati učiniti kompetentnom za iduću sezonu. Pokazali su Katalonci i ove sezone značajne napretke, postavljeni su pojedini temelji, igrači na kojima će se dugi niz godina graditi igra, ali Barceloni je u ključnim trenutcima sezone nedostajala prevaga koja bi ih postavila na stepenicu više.

Klupski čelnici mišljenja su da je taj ‘posljednji impuls‘ nedostajao upravo u napadu predvođenim Robertom Lewandowskim. Poljski ofenzivac ovoga će ljeta napuniti 36 godina, a već duže vrijeme ne pruža partije koje smo navikli gledati iz njegovih najboljih dana u Bayernu. Statistički je Lewandowski opet imao solidnu sezonu, zabio je 24 gola i podijelio devet asistencija u svim natjecanjima, ali navijači su mišljenja da Poljak stagnira i usporava igru te da Barcelona vapi za pomlađenjem u napadu.

Sukladno tomu, u katalonskim se krugovima ovih dana pojavilo ime Darwina Nuneza. Urugvajski napadač od početka nije ‘kliknuo‘ s Liverpoolom, na momente je pokazao bljeskove svog talenta, no na kraju se više pričalo o brojnim promašenim prilikama koje nije iskoristio. Nunez je prije nekoliko dana naprasno izbrisao sve slike koje ga povezuju s Liverpoolom, a u međuvremenu je u više navrata objavio slike s Barcinom zvijezdom Ronaldom Araujom i dao naslutiti da priča o njegovom prijelazu u Španjolsku nisu samo puke glasine.

Ipak, cijena bi mogla biti ono što će ovaj transfer učiniti teško izvedivim. Redsi su prije dvije sezone za Nuneza Benfici iskeširali 85 milijuna funti u rekordnom klupskom transferu. U slučaju da napusti klub, sigurno će to biti ispod spomenutog iznosa, no pitanje je do kojih je granica Liverpool spreman pregovarati.

Nadalje, osim Nuneza na meti Barcelone našao se i Alexander Isak. Sjajni Šveđanin ove sezone briljira u dresu Newcastlea, u 36 utakmica u svim natjecanjima pospremio je 23 gola i zabilježio najbolju sezonu u dosadašnjem tijeku karijere. Međutim, situacija je slična kao i s Nunezom, 24-godišnji Isak na Transfermarktu broji vrijednost od 70 milijuna eura, a ugovorno je sa Svrakama vezan do 2028, stoga bi Barcelona za angažiranje njegovih usluga morala posegnuti duboko u džep.

Linker
08. svibanj 2024 13:10