Ivan Rakitić
 Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images
POTVRDA VRIJEDNOSTI

RAKITIĆA ZANIMA ISKLJUČIVO BARCA Hrvat dobiva novi ugovor i veću plaću, ali netko mora otići...

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 29. srpanj 2016. 10:15

Barcelona je odlučila potpisati novi ugovor s Ivanom Rakitićem, on je u pripremi, a kad će pasti autogrami, ovisi o novčanoj bilanci katalonskog kluba. Jer Barcelona ima velika davanja za plaće svojih asova, pa povišicu koju će hrvatski reprezentativac dobiti treba uskladiti u budžet kako se ne bi probio limit financijskog fair-playa.

Košarkaši u NBA ligi imaju salary cap, u Barci i uopće nogometu to se drugačije zove, ali princip je sličan.

Po aktualnom ugovoru, koji vrijedi još tri godine, a prema medijskim podacima, Rakitić zarađuje 4,5 milijuna eura neto godišnje. Luis Enrique je sada htio pojačanja, za Rakitićev ugovor netko će morati otići iz svlačionice.

Rakitića zanima samo Barcelona, ostanak ni jednog časa nije bio dvojben, navodi o transferu u Juventus došli su kao novinarska patka, očito je dobro zvučalo da bi baš on zamijenio Paula Pogbu. Menadžer Miquel Sors također je na njegovom imenu odlučio zgrabiti kutak medijske pozornosti objavom “Vrijeme je za odlazak...”, no taj Sors nekad je davno imao veze s Rakitić, sada više nikakve, njegov jedini zastupnik je Arturo Canales, koji je agent i Gerarda Piquea.

No, dok ga u španjolskom prvaku čeka pojačana konkurencija u ekipi potpisom Portugalca Andrea Gomesa, u Hrvatskoj se njegovo ime opet povlači po medijima i to u vrlo čudnim konstrukcijama da je napad na Ugljanu - izmišljen. Kao što su u prvim “vijestima” pisane laži o šestorici napadača i razbijenim svim staklima, tako ispada sada da je taj jedan poprilično veliki kamen, sam doletio iz vrta i razbio staklo debelo dva centimetra na trijemu, ili čak malicioznije, da su to učinili Rakitić ili njegova žena Raquel.

Policija bez odgovora

I valjda brže-bolje prijavili Ivanu Meštroviću, predsjedniku Osijeka, koji im je u vili “Marija” u uvali Čeprljanda bio domaćin, da pozove policiju i ispita ih.
Kako u Hrvatskoj već neko vrijeme činjenice nisu svete, a argumente malo tko sluša, već svatko ima svoju verziju kako mu odgovara, a budući da policija nije dala odgovore, kreativna mašta doseže vrhunce.

Rakitić je još na odmoru i odgovorio nam je da se zasad ne bi oglašavao, no razgovarali smo s njegovim najbližima, koji su ponovili što njima kaže, da je kamen doletio dok su ručali, on je istrčao van, ali nikoga nije vidio. Policija je pronašla taj kamen i razbijeno staklo, to što nije odmah napravila snimke i očevid nego tek sutradan kad je čistačica pomela staklo i odnijela kamen njezin je problem, ali doista što tu ima biti izmišljeno? A motiv i počinitelj nisu poznati.

Rakitić je još neko vrijeme ostao u Hrvatskoj, prvo u Punti Skala, potom je obišao arhipelag kod Splita, Kornate, Šoltu, Hvar, Biševo, Vis, Modru i Zelenu špilju, da bi završio turneju s dva dana u Splitu, prije no što je napustio našu zemlju. “Kamen smutnje” ostao je ljetna hit tema, no njemu sad valja zapeti.

Barcelona nije obranila titulu prvaka Europe i to svim silama želi popraviti. Najveće zvijezde su ostale, borba za njega u ekipu bit će žešća, no kako Rakitić nije samo igrač moji zna i može na terenu, nego i jedan od generatora dobre atmosfere u svlačionici, Luis Enrique nikad dosad nije doveo njegov status u pitanje. To valja opravdati i potvrditi. Za što bolji novi ugovor i čim duži staž u katalonskim divu.

Rakitić je još uvijek na odmoru, za datum priključenja ekipi odredili su mu 1. kolovoza. Kako je veći dio momčadi startao 25. srpnja, i on je kanio isto, nazvao je trener Luisa Enriquea i poručio da želi što prije početi, kako bi čim bolje ušao u sezonu, no ovaj mu je poručio:
“Ništa se ne brini, nema potrebe, ostani slobodno do 1. kolovoza.”

Linker
08. svibanj 2024 21:39