Pablo Fornals

 Ryan Browne/shutterstock Editorial/profimedia
OBRAT ZA OBRATOM

Rok je istekao, ali Fifa je ipak blagoslovila transfer: Dinamu prijeti aktualni osvajač Konferencijske lige

Trener Manuel Pellegrini jako dobro poznaje povremenog reprezentativca Španjolske
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 03. veljača 2024. 00:05

Posljednji trenuci prijelaznog roka u domu Real Betisa bili su poprilično dramatični. U "foto-finišu" zimskog mercata Pablo Fornals trebao se priključiti redovima idućeg europskog protivnika Dinama, no dogodio se ne tako rijetki problem s e-mail porukama, pa Betis i West Ham nisu uspjeli realizirati posao.

Međutim, nepuna dva dana nakon što je siječanjski prijelazni rok i službeno istekao, Pablo Fornals postao je igrač Betisa. Naime, španjolski klub prijavio je računalni problem Fifi, koja je proučila problem i blagoslovila Fornalsov potpis za Betis. Tako je 27-godišnji ofenzivni veznjak drugog dana veljače službeno postao igrač ‘Zeleno-bijelih‘, potpisao je ugovor na pet i pol godina, a West Ham uknjižio osam milijuna eura odštete.

Fornals je ove sezone izgubio status prvotimca kod Davida Moyesa, sve je manje uključen i u rotacije, stoga je promjena destinacije bila najlogičnija odluka. Očito je to obradovalo trenera Betisa Manuela Pellegrinija, koji je inzistirao na Fornalsovu dolasku u Villamarin. Pellegrini je već surađivao s Fornalsom, preciznije upravo ga je on doveo u West Ham na ljeto 2019. godine i dobro zna sve prednosti i mane povremenog reprezentativca Španjolske.

Fornals bi u nadolazećim danima trebao proći uobičajene medicinske preglede, a zatim se i pridružiti treninzima Betisa. Pellegrini ga može uvrstiti na popis igrača za Konferencijsku ligu, koju je Fornals prošle godine osvojio u dresu ‘Čekićara‘. Na putu do titule zabio je tri pogotka i upisao jednu asistenciju.

Linker
02. svibanj 2024 15:03