REUTERS
OZBILJNI PROBLEMI

SAD SE VIDJELO ŠTO ZNAČI MODRIĆ, STIGAO I NOVI TEŽAK UDARAC Ozlijedila se još jedna velika zvijezda: 'Ovo je dobra lekcija Zidaneu! Vratite Moratu!

ŠPANJOLSKA Novi kiks aktualnog prvaka, ali i vijesti o ozbiljnijoj ozljedi Karima Benzeme nakon utakmice. Navijači nakon serije promašaja zazivaju - Moratu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. rujan 2017. 13:09

Tko je stavio da će madridsko-valencijski ogledi završiti sa po dva boda za svaku stranu, imat će za večericu. Real nakon tri kola ima samo pet bodova, poslije Valencije doma nije svladao niti Levante, i to je poprilično iznenađujuće jer radi se o povratniku u najviši rang.

Zinedine Zidane računao je da će posao obaviti sa šarolikim sastavom, Luku Modrića nije stavio ni na klupu ponudivši mu odmor, a zna se da Cristiano Ronaldo odrađuje kaznu od pet utakmica zbog crvenog kartona. Real je doživio i neželjeni rekord, u pet susreta tri crvena kartona, nakon Ronalda i Sergija Ramosa, pao je i Marcelo. “Korupcija u savezu“, skandirali su nezadovoljni navijači na Bernabeu, no jučer je Marcelo dobio što je zaslužio.

Ozlijedio se Benzema

Da prve subotnje utakmice prođu u znaku remija pobrinuli su se Valencia i Atletico na Mestalli, u utakmici tijekom koje je mirisalo da su oba trenera zadovoljna, i Marcelino i Simeone.

- Moramo igrati bolje. Imali smo suparnika koji je zatvoren, morali smo prvi zabiti, a primili smo gol. To mi je smetalo. Rotacije? I dalje ćemo nastaviti jednako - komentirao je Zidane.

Za Levante je izvrsno krenulo, u 12. minuti Ivi Lopez zabio je nakon što je obrana domaćina pridrijemala. Na ubačaj uz auta igrač gostiju ostao je gotovo sam, prevario i Carvajala koji ga je pokušao omesti i matirao Casillu. Kad je u 28. minuti Benzema izašao zbog istegnuća mišića bilo je jasno da će domaćini imati daleko teži posao nego su očekivali. U nedostatku centarfora na klupi trener Zinedine Zidane, koji je među pričuvama imao i sina Lucu za zamjenskog vratara, uveo je Garetha Balea.

- Imamo što imamo, “devetku“ mogu igrati Benzema i Ronaldo, a ponekad se moramo krpati - pričao je Zidane.

Nažalost po Real, vijesti nakon susreta nisu dobre. AS u nedjelju javlja kako će francuski napadač pauzirati najmanje mjesec i pol dana zbog istegnuća mišića.

Real je uspio izjednačiti, ali ne i doći pdo pobjede. U 36. minuti Kroos je izveo korner, Sergio Ramos opet dominirao u kaznenom prostoru, a na odbijanac golmana Raula Fernandeza iz blizine Lucas Vazquez izjednačio rezultat. Već do kraja prvog dijeli Bale je imao dvije šanse da ga okrene, prvo glavom na centaršut Marcela, potom je sam išao na vratara, ali ga nije uspio svladati.

Kovačić ušao

I tko bi tada rekao da će Real mijenjati igrače, uvesti i Isca i Kovačića, a da do 87. minute neće napraviti pravu šansu. Tada je Isco ubacio, a Bale glavom opet promašio. Od 89. minute bio je bez isključenog Marcela, kojem je golman obranio šut, a on nakon pada nogom udario suparnika Lermu u glavu. Nema se što buniti.

Ako je vjerovati prvim liječničkim izvješćima, Real je tako na više od mjesec dana ostao bez prvog napadača, a uz ozostanak Ronalda to je porpiličan hendikep za Real. a navijači na društvenim mrežama već oplakuju odlazak Alvara Morate u Chelsea.

'Morali bi imati čistokrvnog napadača. Nedostaje Morata!, "Ovo je dobra lekcija za Zidanea", neki su od komentara navijača koji, kad je Real u pitanju, ne praštaju niti najmanji posrtaj.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
02. svibanj 2024 14:21