Diego Simeone

 JOHN THYS/Afp
PREPUCAVANJA UOČI DERBIJA

Simeone izbjegavao vruću temu pa uzvratio zvijezdi Barcelone: ‘Dobru utakmicu svatko može imati‘

Ako pitate i igrače iz Atletica, oni bi radije igrali više u napadu, rekao je João Félix u intervjuu
Piše: Emanuel KnjazObjavljeno: 02. prosinac 2023. 23:55

Premda je derbi između Barcelone i Atlética uvijek pun tenzija, uoči nedjeljnog (21.00) okršaja dodatno je ulje na vatru dolila situcija oko Joãa Félixa, igrača Atlética koji se nalazi na posudbi u Barceloni. Nekadašnja prva perjanica Atletica, koja je često kritizirala stil igre Rojoblancosa, na početku sezone izrazila je želju za posudbom te se u novoj sredini brže snašla nego na Metropolitanu.

Stoga ne čudi da je João Félix na presici Diega Simeonea bio vruća tema. Cholo je na prvo pitanje o Félixu rekao kako ne priča o igračima koji nisu u njegovoj momčadi. No nakon drugog pitanja, poslao je poruku u slučaju da će Félix ipak zaigrati protiv svoje bivše momčadi.

- Govorim ono što mislim. Nogomet nije samo utakmica. Utakmica je utakmica. Važan je kontinuitet, održanje posla, s pričom iza toga. To je ono što se računa osim utakmice. Dobru utakmicu svatko može imati - rekao je Simeone, a prenosi Mundo Deportivo.

image

Joao Felix

LLUIS GENE/Afp

Bio je to odgovor na Félixovu kritiku Cholove defenzivne taktike.

- Zasigurno mi više odgovara ovaj stil igre (u Barceloni, op. a.) kao što bi i svakom igraču. Ako pitate bilo kojeg igrača, ako pitate i igrače iz Atletica, oni bi radije igrali više u napadu, sigurno. Ako tako ne odgovore, lažu. Naravno da svaki igrač želi napadati, želi imati loptu i zabijati golove - rekao je Félix u intervjuu za ESPN.

Početak prepucavanja bili su intervjui bivših Felixovih suigrača Griezmanna i Saula koji su komentirali kako on nije bio previše dosljedan u svojoj igri te da je mogao i bolje. Na to je Félix odgovorio da je "svakako mogao biti bolji", ali je za svoju lošu igru u Atleticu okrivio i svoje suigrače te stil igre.

Kako stvari stoje, izgleda da Blaugrana planira otkupiti Joãa Félixa na ljeto. Za to će morati izdvojiti oko 80 milijuna eura, što će biti teško za klub koji je već duže u financijskoj krizi i broji svaki novčić. Ako se transfer ne ostvari, Félix će se vratiti na Metropolitano, pa bi bilo bolje i za jedne i druge da se sitna podbadanja ne rasplamsaju i ne prijeđu na teške riječi.

Linker
09. svibanj 2024 13:19