Firo Foto, Denis Doyle, Alex Caparros, Richard Heathcote / Getty
ČUDESNI EL CLASICO

STRUČNA ANALIZA Messi je priča za sebe, Modrić mora više dolaziti naprijed jer ima fenomenalan šut lijevom nogom, a Real ima prvenstvo u svojim rukama

Bila je to stvarno odlična utakmica, derbi za 10! Vidjeli smo sve što ovako velika utakmica može dati, još jednom se potvrdilo da je nogomet najdivnija i najljepša sporedna stvar na svijetu. I Real i Barcelona igrali strahovito otvoreno, s puno rizika i prigoda, izmjenjivali su se visoki pritisci, i svi su gledatelji mogli uživati u sjajnom nogometu. ZA SN PIŠE: IVAN GUDELJ
Piše: Ivan GudeljObjavljeno: 24. travanj 2017. 10:30

Messi je priča za sebe, on je jedini igrač na svijetu kojeg se ne može čuvati, to je u El Clasicu definitivno potvrdio, u konačnici je i presudio pobjednika. Ipak, posebno me impresioniralo kako se u jednoj situaciji u sprintu vraćao natrag kad je izgubio jednu loptu, iako to nije morao. Pokazao je time karakter i pružio dobar primjer svim nogometašima, pogotovo mladima, koji to ne rade.

Sudac je u početku mogao pokazati i crvene kartone Casemiru i Ronaldu zbog prekršaja na Messiju, to bi usmjerilo utakmicu. Barcelona skoro da i nije radila prekršaje, ona je sa stoperima izlazila vrlo visoko, no imala je problema u defenzivi na bočnim pozicijama. Real je u drugom poluvremenu krenuo bolje, imao je i par prilika, no uzvratila je i Barcelona. Svaka druga akcija je bila šansa za gol, vratari su se istaknuli dobrim reakcijama, iako je Ter Stegen kod prvog gola Reala imao možda malo slabiju procjenu.

U nastavku je vezna linija Reala bila bolja, Kroos, Modrić i Casemiro bili su agresivniji. Rakitić je imao težak zadatak u defenzivi, ali je sve odradio dobro, a uz to je asistirao i postigao eurogol. Ivan ima izvanredan udarac, i inače je često strijelac. Luka je pokazao da mora puno više dolaziti u završnicu, lijevom nogom je šutirao fenomenalno. Ronaldo i Suarez pak nisu bili na svojoj uobičajenoj razini, a Roberto je sjajno iznio loptu uoči Messijevog pogotka za 3:2. No, i da je Real pobijedio, ne bi bilo nezasluženo. U tome je draž nogometa.


Ivan Rakitic AMAZING GOAL

Prvenstvo je sad neizvjesno, Barcelona će imati zalet, ali Real ima sve u svojim rukama i mislim da je i dalje bliži osvajanju naslova prvaka. Siguran sam da će pobijediti u zaostaloj utakmici sa Celtom i na taj način osigurati naslov.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
27. travanj 2024 09:22