Ante Budimir

 Imago/imago Sportfotodienst/profimedia
SEZONA IZ SNOVA

Vatreni nominiran za najbolju momčad sezone, u društvu je zvijezda Reala i Barcelone

Ante Budimir je četvrti strijelac La Lige i može biti izabran u idealnu momčad prvenstva
Piše: HinaObjavljeno: 04. svibanj 2024. 12:02

Hrvatski nogometaš Ante Budimir nominiran je za ulazak u najbolju momčad ovogodišnjeg španjolskog prvenstva, izvijestio je organizator natjecanja La Liga.

Budimir je zabio 16 golova za Osasunu pa je trenutno četvrti strijelac prvenstva. U izboru za najbolju momčad konkurira mu 18 napadača među kojima Vinicius Junior iz Real Madrida i Robert Lewandowski iz Barcelone.

La Liga prikuplja glasove putem svoje internetske stranice.

Do kraja španjolskog prvenstva ostalo je pet kola, a 32-godišnji napadač hrvatske reprezentacije mogao bi zbog ozljede zaigrati tek u pretposljednjem ili posljednjem kolu. Budimiru su prije 20 dana napukla rebra na tri mjesta tijekom utakmice s Valencijom. U četvrtak je počeo individualno trenirati.

- Još uvijek ne može trenirati sa suigračima. Tijekom iduća dva tjedna će ga pregledati liječnici pa ćemo vidjeti može li se priključiti grupi - rekao je Osasunin glasnogovornik za Hinu.

- Nakon liječničkog pregleda znat ćemo i može li odigrati posljednju utakmicu u prvenstvu ili možda posljednje dvije, ali to ćemo naknadno sa sigurnošću znati - dodao je.

Osasuna, jedanaestoplasirana momčad prvenstva, do kraja sezone će igrati s Betisom, Athletic Bilbaom, Mallorcom, Atletico Madridom i Villarrealom. Zadnju utakmicu s Villarrealom igra 26.svibnja.

Budimir bi se zatim mogao priključiti reprezentaciji Hrvatske za prijateljske utakmice sa Sjevernom Makedonijom 3.lipnja i Portugalom 8.lipnja. Europsko prvenstvo u Njemačkoj počinje 14.lipnja.

Linker
19. svibanj 2024 04:57