OSCAR DEL POZO Afp
KLASA JE VJEČNA

VIDEO Modrić kralj Madrida: Maestro sjajnim dodavanjima vodio Real do pobjede, ispisao povijest i pobrao ovacije

Ukoliko Barcelona ne pobijedi u katalonskom derbiju protiv Girone, Real će osigurati svoj 36. naslov prvaka
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 04. svibanj 2024. 18:09

Real Madrid je u 34. kolu španjolske La Lige s 3:0 svladao Cadiz. Do pobjede ih je predvodio Luka Modrić koji je današnjom utakmicom ispisao povijest Reala.

Naime, Modrić je postao najstariji Realov igrač u povijesti španjolskog prvenstva. S 38 godina i 238 dana je prestigao Ferenca Puškaša koji je dosad držao rekord s 38 godina i 233 dana. Modrić je rekord obilježio s asistencijom kod prvog i predasistencijom kod drugog gola Reala.

Nakon što u prvom dijelu nije bilo pogodaka, Real je otpor Cadiza slomio u 51. minuti. Modrić je proslijedio loptu do Brahima Diaza koji silovitim udarcem s ruba kaznenog prostora zabija za vodstvo Real Madrida.

MODRIĆEVU ASISTENCIJU POGLEDAJTE OVDJE

Svoje prste Modrić je imao i u drugom pogotku. Opet je pronašao Diaza koji ovoga puta vraća povratnu loptu za Judea Bellinghama. Englez nije imao težak posao poslati loptu u mrežu za svoj 18. gol ove sezone. Pobjedu je potvrdio Joselu u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

DRUGI GOL REALA POGLEDAJTE OVDJE

Real je ovom pobjedom otišao na 14 bodova ispred Barcelone. Ukoliko Barcelona ne pobijedi u katalonskom derbiju protiv Girone, Real će osigurati svoj 36. naslov prvaka.

Linker
04. svibanj 2024 18:25