Güler u zagrljaju s Modrićem

 ANDER GILLENEA Afp
REAL BOLJI OD REALA

VIDEO Modrićev nasljednik prvi put startao s Lukom i oduševio: Zabio za pobjedu i bio igrač utakmice

Arda Güler je bio junak pobjede ‘Kraljevskog kluba‘ u San Sebastianu
Piše: SNObjavljeno: 26. travanj 2024. 23:26

Real Madrid je napravio korak bliže i teorijskoj potvrdi osvajanja naslova prvaka Španjolske pobjedom nad imenjakom iz San Sebastiana, Real Sociedadom. U minimalnoj pobjedi 1:0 junak utakmice je bio Arda Güler.

Mladi turski nogometaš po prvi put je zaigrao u startnoj postavi Reala i odmah postigao gol. Dobro je Güler pratio Realovu akciju u 29. minuti i nakon dodavanja Danija Carvajala pospremio loptu u mrežu. Njegov gol pogledajte OVDJE.

Güler nije samo postigao gol nego je igrom zaslužio status igrača utakmice. Marca mu je dodijelila ocjenu osam, najveću na utakmici.

‘Gol i detalji. Turski nogometaš potvrdio je svoju kvalitetu. Bio je vrlo predan u obrani, nastojao odgovoriti taktički na sve izazove. Postigao je gol iskoristivši odličnu asistenciju Carvajala s desne strane, a u nastavku je imao dva uzastopna pokušaja koje je zaustavila obrana domaćih. Dobio je žuti karton zbog prigovora u prvom dijelu, a nakon dvije situacije u kojima su tribine tražile drugi, Ancelotti ga je odlučio zamijeniti‘, piše Marca.

image

Arda Güler

Afp

Ovaj 19-godišnji turski nogometaš odavno je prozvan nasljednikom Luke Modrića, a ovo je bila prva utakmica u kojoj su njih dvojica igrala zajedno u startnoj postavi. Hrvat je imao dobru utakmicu za koju je ocijenjen ‘sedmicom‘.

‘Od slabijeg prema boljem. U prvom poluvremenu je bez uspjeha pokušavao donijeti neki red u distribuciji lopte, nije pomogao dok je Madrid patio i imao problema da zadrži loptu u nogama. U drugom dijelu povukao se nekoliko koraka unatrag kako bi imao više kontakta s loptom i to se osjetilo na igri momčadi koja je bila s dužim posjedima i manje izgubljenih lopti. Također, pokazao je ogromnu disciplinu u obrambenoj fazi‘, piše Marca za Modrića kojeg je u 84. zamijenio Lucas Vazquez.

Madridski Real nakon 33 kola ima 84 boda, čak 14 više od Barcelona koja ima utakmicu manje. Real Sociedad je na 6. mjestu s 51 bodom.

Linker
26. travanj 2024 23:27