SCREENSHOT
KATALONCI SLAVILI PREOKRETOM

VIDEO: Što je ovdje želio napraviti vratar Barcelone!? Ter Stegen htio ispasti frajer pa se propisno obrukao

Gruzijski je vratar na golu Valencije u sudačkoj nadoknadi prvoga dijela napravio sličnu glupost
Piše: SNObjavljeno: 29. travanj 2024. 23:05

U derbiju 33. kola Barcelona je slavila 4:2 protiv osmoplasirane Valencije.

Povela je Blaugrana na Olimpijskome stadionu pogotkom glavom Fermina Lopeza na sjajnu Raphinhinu asistenciju u 22. minuti.

GOL ZA 1:0 (F. LOPEZ)

No, utakmica će zasigurno ostati upamćena po izjednačujućem golu Valencije iz 27. minute.

Napadač Šišmiša Hugo Duro jurnuo je u prostor prema golu Barcelone, a Ter Stegen istrčao daleko od svoga gola. Njemački je vratar prvi stigao do lopte i potom je, umjesto da je izbije, odlučio izigravati frajera pa se propisno obrukao. Htio je fintom nadmudriti španjolskog ofenzivca, međutim njegovu je traljavu reakciju iskoristio Duro i pogodio praznu mrežu.

Ter Stegen je samo u nevjerici gledao i nadao se zaleđu koje na kraju nije bilo dosuđeno.

GOL ZA 1:1 (DURO)

Na 2:1 za Valenciju povisio je Pepelu s bijele točke u 38. minuti. Najstrožu kaznu skrivio je Araujo nesmotrenim prekršajem nad Peterom Gonzalezom.

GOL ZA 1:2 (PEPELU)

Spomenimo i da je gruzijski vratar Giorgi Mamardashvili na golu Valencije u sudačkoj nadoknadi prvoga dijela napravio sličnu glupost kao njegov kolega na suparničkim vratima. Naime, prema njemu se sjurio Lamine Yamal, a Mamardashvili je igrao rukom kako bi spriječio blamažu i novi gol Barcelone. Umjesto toga - sudac mu je pokazao izravan crveni karton.

IZRAVAN CRVENI KARTON

U 49. minuti već je Barcelona došla do izjednačenja. Ubacio je Gündoğan, a poljski stroj za golove Robert Lewandowski na prvoj vratnici glavom pogodio za 2:2.

GOL ZA 2:2 (LEWANDOWSKI)

Stasiti je poljski napadač bio i autor novog preokreta. U 82. je minuti nakon kornera Araujo glavom asistirao Lewandowskom koji neumoljivo zabija za 3:2.
GOL ZA 3:2 (LEWANDOWSKI)

A njegov treći gol bio je pravo remek-djelo. Lewandowski je u sudačkoj nadoknadi krasno pogodio iz slobodnog udarca i time kompletirao hat-trick za konačnih 4:2.

GOL ZA 4:2 (LEWANDOWSKI)

Pet kola prije kraja prvenstva drugoplasirana Barcelona ima 73 boda, dva više od treće Girone, ali i 11 manje od vodećeg madridskog Reala koji je praktički osigurao naslov prvaka. Valencia je osma s 47 bodova.

Linker
29. travanj 2024 23:12