Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images
RASPLET VEĆ OVOG TJEDNA?

PSG VEĆ PRIPREMA PREDSTAVLJANJE NEYMARA U CENTRU PARIZA? Kapetan Reala navija za njegov odlazak iz Barcelone

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 31. srpanj 2017. 21:02

Saga oko mogućeg Neymarovog transfera u Paris SG se nastavlja, a rasplet bi mogao biti poznat već ovog tjedna. Naravno, sve je na Brazilcu, njegova će biti posljednja, a u Parizu su čvrsto uvjereni da će jedan od najboljih nogometaša svijeta osvanuti na Parku prinčeva.

Francuski mediji donose da su u PSG-u već započeli s pripremama za njegovo predstavaljenje, i to u centru grada, čelnici su se već raspitali kod policije je li to ostvarivo. Primjerice, Zlatan Ibrahimović je 2012. godine bio predstavljen ispred Eiffelovog tornja, no to je bilo prije nereda na pariškom Place du Trocadero koji su se zbili godinu dana kasnije prilikom proslave naslova prvaka. Od tada Parižani nisu mogli proslaviti svoja postignuća s navijačima zbog straha od novih nereda. No, sada smatraju da je ovo pravi trenutak za javno predstavljanje, uostalom, ne dogovoraju se svaki dan rekordni transferi...

Inače, strateg Barcelone Ernesto Valverde vjeruje kako će zvijezda njegove momčadi ipak ostati na Camp Nouu:

- Neymar je još uvijek ovdje, ja računam na njega i nadam se da će nam pomoći u novoj sezoni. Situacija je ista kao prije nekoliko dana i nadam se da će tako i ostati - kazao je Valverde.

Uglavnom, mogući odlazak Neymara u Pariz izazvao je more reakcija kod nogometnih aktera. Oglasili su se Neymarovi sunarodnjaci, Ronaldinho i možda novi/stari suigrač Dani Alves.

- Mora slijediti svoje srce. To je najbolji potez koji može uraditi - rekao je Ronaldinho, a Alves je ipak bio opširniji:

- To je važna odluka i to je odluka koju on mora muški donijeti. On je jedan od mojih najboljih prijatelja i volio bih ga vidjeti ponovno u mom klubu, ali ne mogu se miješati. Pomogao sam mu da dođe u Barcelonu. Nisam ja donio odluku za njega, ali sam mu pričao o tome kakva je Barcelona i to mu je pomoglo u donošenju odluke - rekao je Alves, pa nastavio:

- Nju morate donijeti pažljivo, ali nekada treba biti sebičan. Ako bih mogao dati jedan savjet, to bi bio - budi hrabar, svijet pripada hrabrima - zaključio je Alves.

Ramos o Neymaru

Kapetan Real Madrida Sergio Ramos bio je iskren kad je u pitanju mogući transfer Neymara u Paris SG. Ponajbolji stoper svijeta vjeruje da bi za njegovu momčad stvari bile puno lakše ukoliko Barcelona izgubi svoju zvijezdu, vjerujemo da ima i pravo...

- Ne znam, svako sam bira svoju budućnost i svoj put, on će na kraju odlučiti što je idealno za njega, ali sigurno da bismo mi bez Neymara u Barci imali manje problema - kazao je Ramos pa objasnio zašto je Neymara zatražio da zamijene dresove nakon El Clasica u SAD-u:

- Zamijenio sam s njim dres jer se nadam da mu je to bila zadnja utakmica za Blaugranu - istaknuo je Sergio Ramos.

Linker
01. svibanj 2024 15:07