Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media
IZBORNIK ČAČIĆ JASAN

'RAZBIJA', ASISTIRA I ZABIJA, ON JE NAJBOLJI IGRAČ VODEĆE MOMČADI PRVENSTVA, ALI... 'U reprezentaciju se ne ulazi preko novina i preko noći'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. studeni 2016. 13:39

Jedan od najboljih nogometaša dosadašnjeg dijela HNL-a, Rijekin Franko Andrijašević nikao da osvane na popisu izbornika Ante Čačića. Dugo je trebalo veznjaku da pronađe formu, a svoj pravi procvat doživio je u Lokomotivi gdje je prošle sezone bio jedan od najzaslužnijih što je momčad s Kajzerice izborila nastup u Europi.

Dobre igre otisnule su ga prema Rujevici gdje se prometnuo u jednu od glavnih uzdanica slovenskog stručnjaka Matjaža Keka. Andrijašević je u dosadašnjih deset nastupa za Rijeku postigao pet pogodaka, ali sve to ipak nije bilo dovoljno da se nađe na popisu reprezentativaca za oglede protiv Islanda i Sjeverne Irske.

Ante Čačić odlučio je ipak pozvati jednog nogometaša Rijeke, ali umjesto Andrijaševića odlučio je na popis uvrstiti Filipa Bradarića, a svoj potez je i objasnio.

Rijeka, 090416.
Stadion Rujevica.
Nogometna utakmica 30. kola MAXtv Prve lige izmedju HNK Rijeka i NK Zagreb.
Na fotografiji: Filip Bradaric za 1:0.
Foto: Vedran Karuza / Novi list / CROPIX
Vedran Karuza / Novi list / CROPIX / CROPIX

- U reprezentaciju se ne ulazi preko novina i preko noći ili nakon tri utakmice, to vrijedi za sve. Andrijašević je kvalitetan čovjek i igrač, zaista igra dobro. Bio sam mu trener, drago mi je da napreduje, ali na njegovoj poziciji imamo i druge igrače u dobroj realizatorskoj formi u jačim ligama te nije za usporedbu s Rogom i Ćorićem, koji su već neko vrijeme stalno s nama. Protiv Sjeverne Irske nećemo računati na Modrića i Rakitića te je pozvan Bradarić, tamo će biti prilika dati prostora zadnjem veznom koji dobro igra već dvije godine u snažnoj Rijeci. Ne postoji hrvatski igrač kojeg ne pratimo i o kojemu ne vodimo računa. Kada bude potrebe da ih se pozove, sigurno ćemo ih pozvati. Hrvatska je ispred svakog pojedinca - govorio je Čačić.

Linker
03. svibanj 2024 22:59