CROPIX
IPAK SE VRATIO

RAZOČARANJE JEDNOG ISLANDSKOG NOVINARA 'Obećao sam sebi samome da više nikad neću kročiti u Maksimir. Taj ružan stadion je simbol...'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. studeni 2016. 14:27

S kolikim su entuzijazmom i nadom Islanđani došli u Zagreb i koliko im je Euro promijenio živote pokazuje i primjer jednog njihova novinara.

Elvar Geir Magnusson na portalu fotbolti.net u svojoj je najavi utakmice - u kojoj je nabrajao i razloge zašto bi subotnja utakmica trebala biti drugačija od one prije tri godine kad je Hrvatska izbacila Island u dokvalifikacijama za SP i što su to sve islandski igrači naučili iz bolnog poraza - priznao da je pogazio obećanje.

“Kad sam nakon tog poraza razočaran ušao u avion za Island, obećao sam sebi samome da više nikad neću kročiti u Maksimir. Taj ružan stadion bio je u mojoj glavi simbol razočaranja, sliku igrača koji plaču nakon poraza nikako ne mogu zaboraviti. Međutim, kako se bližila utakmica i rastao optimizam odlučio sam ipak ponovno doći u Zagreb. Mislim si, nikad ne znaš što je kadra učiniti ova luda momčad, jednostavno je moraš pratiti izbliza. Došao sam u Maksimir, nadajući se da će se u subotu promijeniti moja sjećanja na taj stadion”, napisao je Magnusson u svojoj kolumni.

Linker
16. svibanj 2024 14:10