Ivan Strinić na presici.
 Ronald Gorsic / CROPIX
A TAMAN MU JE KRENULO

BRAVO STRINA, TAKO SE TO RADI Odbačeni Vatreni odgovorio Čačiću nakon što ga je ovaj izbrisao s popisa

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 28. listopad 2016. 21:35

Nazvali smo Ivana Strinića. Kazao nam je da nije dobio poziv u reprezentaciju. Pa je pitao je li to gotova stvar, a očekuje da će se čuti s izbornikom Antom Čačićem.

U Napoliju mu je bolje krenulo, nije isključeno da zaigra i u derbiju protiv Juventusa u subotu, iako je u klubu jaka konkurencija. Naravno da nas je zanimalo kako gleda da je ispod crte kod izbornika hrvatske reprezentacije.

- Nisam se ni sa čim iznenadio. Teško je nešto očekivati kad ne igraš ovdje, ili igraš rijetko. Meni je najvažnije da budem zdrav i da dobijem minutažu. Da uhvatim kontinuitet, sve drugo će doći samo po sebi. Ključno je da ja budem pravi.

Ne ljutite se?

- Nisam ljut. Ma kakvi! Uostalom, nitko mi službeno ništa nije ni priopćio. Nema se što puno pričati o tome, izbornik je taj koji odlučuje tko je najbolje rješenje. Međutim, ja o reprezentaciji uvijek pozitivno razmišljam, i kad god to bilo, ako mi dođe poziv, na raspolaganju sam. Dok budem igrao na vrhunskoj razini, bit ću spreman pomoći nacionalnoj vrsti.

Eto, a baš ste bili asistent u ligaškoj pobjedi nad Crotoneom 2:1.

Matthias Hangst / Getty

- To je bila prijelomna utakmica, opet igramo nogomet kao prije. Što se mene tiče, bilo je dobro, osjećam se izvrsno, spreman sam, nema ozljeda, dižem formu. Nadam se da ću dobivati više prilika, prvu sam iskoristio. Ovdje je puno izvrsnih igrača i nikad nisi siguran hoćeš li igrati, zato uvijek moram biti spreman.

Nismo znali da izvodite kornere?

- Vježbali smo to na treningu, ništa se nije dogodilo neobično. Trener ima shemu i po njoj radimo. Dao mi je povjerenje i zato ih izvodim. Očito je vidio da imam kvalitetu, a to smo, eto, s Crotoneom naplatili - zaključio je Napolijev defenzicac Ivan Strinić.

Linker
09. svibanj 2024 20:39