Miroslav Blažević
 Damir Krajac / CROPIX
NIJE GA ŠTEDIO

ĆIRO JE ČAČIĆU UZVRATIO JOŠ ŽEŠĆE 'On nije čovjek koji može stimulirati, jedino uspavati'

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 01. srpanj 2016. 21:35

Ružno je to kad se dogodi da se dva izbornika međusobno kače, u redu kad je to akademska rasprava, ali je mučno kad jedan drugog udaraju nisko. I to na radost onih koji ne drže do naše nogometne reprezentacije, jer im daju štofa da ustraju pričama o močvari, ono “mala bara puno krokodila”.

Ćiro Blažević je krenuo kritikama na račun izbornika Ante Čačića, koji mu nije želio ostati dužan pa mu je uzvratio još žešće.

- Nisam čitao što je rekao Čačić - oglasio se Ćiro na mobitel poslije niza uzastopnih poziva.

- Zovu me neki, u stvari prava je navala, a ja sve odbijam, što ću dalje pričati. O mojem radu govore rezultati, bio sam s našom reprezentacijom peti na Euru 1996. i treći na Svjetskom 1998. A koje on rezultate ima? Ovo sad kad smo praktički…koji?...šesnaesti.

I onda je Blažević krenuo u svoje objašnjavanje kako je “Čačić zavio narod u crno”, kako se “vratio slavljen, a ispustio je veliku prigodu, možda i stoljeća”. Jedan od Ćirinih argumenata je i izjava Srne kako je “ova generacija bolja od one iz 1998”.

Kako ocjenjujete nastup Hrvatske na EURU?

Uspješan nastup

Neuspjeh

- Ajde, recimo da je tako, što ja ne dam, ali je lijepo da se igrači, njihov kapetan tako cijene, pa se pitam što je Čačić uradio da se ta vrijednost iskaže. Nikako, on je gledao utakmice, bio je bez reakcije. Nije čovjek koji može stimulirati nego jedino uspavati.

Osvrnuo se i na svoj odnos sa Zdravkom Mamićem, naglasio je da on nije protiv Mamića nego se protivi nekim njegovim postupcima.

- Ja ću biti svjedok, dođe li do procesa protiv Mamića, ja ću dokazati koliko je Mamić značio svim tim igračima, koji su bili anonimusi, a kasnije postali veličine.

Linker
27. travanj 2024 08:40