Foto: Damir Krajac / CROPIX
POVRATNIK MEĐU VATRENE

DALIĆ IMA ASA U RUKAVU ZA GRČKU 'Moramo ih se paziti, 'prljavi' su! Izbornik mi je najavio da će me vjerojatno upotrijebiti, spreman sam za izazov!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. studeni 2017. 20:26

Opet je tu. Ante Rebić (24) vratio se u Vatrene. Izbivao je od 12. lipnja 2015. godine, od one poljudske utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Francuskoj protiv Italije (1:1).

- Od toga dana prošlo je već dvije i pol godine. Drago mi je, sretan sam što sam se vratio u najdraži dres. Sad sam opet tu, pred nama je veliki zadatak kojeg moramo uspješno završiti - kazao nam je jučer u uvodu Rebić.

Što se promijenilo u ove dvije i pol godine koliko ga nije bilo u reprezentativnom dresu?

- Sazrio sam igrački, a isto tako kao i čovjek. Mislim da sada mogu hrvatskoj reprezentaciji pridonijeti mnogo više nego prije. U međuvremenu, većinu vremena sam bio zdrav te sam igrao u kontinuitetu. Tako da je sve u najboljem redu.

Izbornik Zlatko Dalić jako ga je hvalio nakon što mu je uputio pozivnicu, pričao je kako je upravo Rebić taj igrač koji mu može mnogo donijeti, apostrofirao ga je kao džokera koji je u stanju preokrenuti utakmicu.

- Izbornik sigurno zna moje kvalitete. Spreman sam pomoći, najvažnije je, to stalno ponavljam, činjenica da sam zdrav. Ako bude trebalo, svakako sam tu. Razgovarao sam s izbornikom, ne znam kako je on sve zamislio, ali rekao mi je da će me najvjerojatnije upotrijebiti. Posve sam spreman za taj izazov jer već godinu i pol dana igram u kontinuitetu, bez ozljeda.

Je li se analizirala Grčka od okupljanja nacionalne vrste?

- Gledali smo neke snimke, ali ima još vremena do utakmice, tako da ćemo imati još sastanaka kad su Grci u pitanju.

Pa, kako vam se čine ti Grci, kakva je to reprezentacija?

- Grci k'o Grci... Uglavnom su svi nazad, svi se brane. Bore se, pomalo su, da se tako izrazim, pod navodnicima, "prljavi". Moramo se jako paziti provokacija, ali igrački smo mi bolji. To, naravno, moramo potvrditi na terenu. Te, jasno, izboriti odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

Nego, vašem Eintrachtu jako dobro ide, sedmi ste na ljestvici, sa samo dva boda zaostatka za trećom Borussijom te četiri boda za drugim Leipzigom.

- Bundesliga je izjednačena, prošle sezone je također bila takva, sve momčadi osim Bayerna i Borussije su manje-više podjednake. Svaka utakmica je derbi za sebe. Na svakoj utakmici igramo najbolje što možemo te pokušavamo uzeti bodove.

U njemačkom Bildu ste uz Hradeckog najbolje ocijenjeni igrač Eintrachta. To govori o vašoj važnosti za momčad?

- Tako je isto bilo i prošle sezone, tako je eto i ove. Dobro je, stvarno sam se dobro snašao u Eintrachtu, lijepo mi je, uživam. To se vidi na terenu.

Niko Kovač je pozvao Rebića u Eintracht, uvijek je o njemu imao sjajno mišljenje. Ante mu je pak vratio na najbolji mogući način. Konačno, Rebić je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine igrao na sve tri utakmice nacionalne vrste, protiv Brazila, Kameruna i Meksika. To pokazuje koliko ga Kovač cijeni, njihov odnos je očito poseban. To sve znači da mu Kovač apsolutno vjeruje

- Vjeruje Niko u mene, ali me isto često kritizira, to je njegov način, njegov stil. Ali navikao sam na to, stvarno mi je super s njim u Eintrachtu.

Za kraj smo mu kazali da je često bio apostrofiran kao 'igrač s mušicama'. Misli li da bi već sad igrao u jačem klubu od Eintrachta da su ga 'mušice' zaobišle?

- Igram u Bundesligi, u dobrom klubu. Eintracht je jako dobar klub, makar mislim da mogu i bolje. Trenutačno se osjećam dobro i čemu bilo što mijenjati? Sve u svoje vrijeme - zaključio je Rebić.

Linker
18. svibanj 2024 14:35