CROPIX
ZADNJA UTAKMICA NA EURU

DVA PORAZA UBILA SU NADU ZA DRUGI KRUG, ALI PROTIV MOĆNE ŠPANJOLSKE NEMA PREDAJE 'Pokazat ćemo se u pravom svjetlu'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 09. svibanj 2017. 10:03

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 12.00h

Hrvatska: Kotarski; Čolina, Radić, Nekić, Hlevnjak; Baturina, Hanuljak, Franjić; Marin, Šego, Mitrović

Španjolska: Fernandez; Miranda, Chust, Gullamon, Morey; Gomez, Blando, Mocha; Orellana, Ruiz, Torres

-------------------------------------------------------------------

Hrvatska reprezentacija do 17 godina danas će u Kostreni (12 sati) protiv Španjolske zaključiti svoj nastup na Euru. Dva poraza iz prve dvije utakmice ‘ubila’ su nadu u drugi krug, ali izborniku Dariju Bašiću nisu izbili vjeru u dečke.

- Bez obzira na tešku skupinu priželjkivali smo drugi krug što bi za nas bio veliki uspjeh. Kada bi se analizirale prethodne dvije utakmice uz malo više sreće, dosuđeni jedanaesterac protiv Italije ili bolje reakcije u one dvije velike prilike protiv Turske, možda bi sve otišlo u drugom smjeru i danas bismo drugačije bismo pričali, ali kada se podvuče crta druge reprezentacije ipak su pokazale malo veći razinu kvalitete, što ne znači da ih u kasnijim fazama razvoja nećemo stići. Ostaje žal, u nekim drugim skupinama sigurno bismo imali veće izglede za plasirati se dalje - sažeo je izbornik Dario Bašić dosadašnje dvije utakmice pa najavio ogled protiv Španjolske.

- Pokušat ćemo skupiti glave, odraditi dobru utakmicu, da ovi momci i svi mi damo jedno svjetlo i jednu nadu da nije sve onako kako rezultatski izgleda.

Kada je riječ o perspektivi igrača iz aktualne vrste, izbornik Bašić itekako zadovoljan.

- Naš sustav je jako dobar, funkcionira na visokoj razini, ali moramo napraviti neke sitne preinake kako bismo još bolje razvijali igrače. Siguran sam da će iz ove generacije izaći nekoliko igrača koji će igrati na vrhunskoj razini.

O Španjolskoj nije bilo potrebno trošiti riječi...

- Utakmica će sigurno biti natjecateljska, kao da se radi o prolazu i prema tome moramo biti na maksimumu da pokažemo što možemo i sebi i ljudima koji su nas pratili i podržali u svakom trenutku - zaključio je Bašić i najavio da će malo osvježiti momčad.

Linker
06. svibanj 2024 15:24