Davor Šuker
 Drago Sopta / CROPIX / CROPIX
NIJE DOŠAO NI NA KONFERENCIJU

HRVATSKA BRUJI O SMJENI DAVORA ŠUKERA I NJEGOVOM NASLJEDNIKU Evo kako su iz HNS-a odgovorili na priču o odlasku predsjednika

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. veljača 2017. 09:03

U Sv. Martinu na Muri održan je u utorak program prvog dana Konferencije o sigurnosti i zaštiti na nogometnim utakmicama u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), a ta, već treća po redu konferencija o sigurnosti, okupila je oko 40 uglednih stručnjaka iz pravosudnih tijela, policije, nevladinih udruga, medija i nogometne obitelji.

Davor Šuker nije bio u Svetom Martinu, u Zagreb se vraća tek danas. Mnogi su se mediji raspisali o mogućoj smjeni predsjednika HNS-a, međutim, u Savezu kažu da od toga nema ništa.

- To su samo spinovi, možete biti sigurni da smjene nema, Šuker ima podršku Skupštine HNS-a koja je jedina meritorna - kazao nam je Ante Vučemilović-Šimunović, dopredsjednik Saveza, kojeg također nije bilo u Međimurju.

Glavni organizator je Miroslav Marković, povjerenik za sigurnost HNS-a. Prvi dio vodila je Mila Horvat, da bi na početku drugog Marković kazao:

- Mili je pozlilo, pa ću nastaviti ja.

I odmah se upalio protupožarni alarm, kao da mu nije bilo pravo. Ali brzo se ugasio, a Marković je taj posao obavio jednako dobro. Milu smo pak kasnije vidjeli da snima izjave za HNTV. I za njezino zdravlje nema brige. Barem se nadamo.

-------------------------------------------------------------

Kazniti klub ili ne

Na prvom dijelu jučerašnje konferencije nazočio je i Saša Pavličić-Bekić, kojeg su začudo pojedini mediji proglasili glavnim kandidatom za novog predsjednika HNS-a. Stekli smo dojam da ljudima iz vodstva Saveza to nije dobro sjelo, pojedini ga nisu baš lijepo gledali, tako je ni krvi ni dužan disciplinski sudac naišao na probleme. Pavličić-Bekić je ponovio da otkako on radi taj posao, organizatori utakmica odgovaraju za incidente na stadionu, a gosti samo za svoju organiziranu skupinu.

Kasnije, kad nije bilo Pavličić-Bekića, Zoran Cvrk u svojem se govoru tome suprotstavio:

- Po meni, za svakoga tko je navijač nekoga kluba treba kazniti taj klub. Jer klub dođe i kaže - mi nemamo organizirane navijače. I onda je sve kriv domaćin.

Linker
03. svibanj 2024 05:42