Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
HALO, GRČKA

HRVATSKI INSAJDER IZ GRČKE OTKRIVA 'U Ateni još nema nikakve atmosfere, a na jednog igrača Vatreni moraju obratiti veliku pozornost...'

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 08. studeni 2017. 09:04

Javio se Velimir Zajec izravno iz sunčane Atene. Naravno da je bez problema pogodio zašto ga zovemo.

- Što se tiče reprezentacije, u Ateni još nema baš nikakve atmosfere, ni u gradu ni u medijima. Navijači su ovdje nekako privrženiji klubovima, reprezentacija im nema važnost kakvu ima kod nas, iako će u uzvratu stadion biti pun, posebno ako se Grčka vrati s aktivnim rezultatom.

U kakvom stanju su se Grci okupili za utakmice s Hrvatskom?

- Nije baš da im je stanje idilično, imaju problema s ozljedama, suspenzijama, a i neki igrači nemaju minutažu u klubu. Dakako da im je najveći problem izostanak Manolasa koji je zajedno sa Sokratisom ključni igrač obrane. Njega će zamijeniti Kyriakos Papadopoulos koji igra u HSV-u i koji nije loš stoper, ali nije takva klasa. Napadač Mitroglu je dugo bio ozlijeđen, iako vidim da je sada standardan u Marseilleu.

Kako biste se vi kao trener postavili protiv Grčke?

- Neupitno je da će se oni postaviti obrambeno te da će kroz kontre i prekide tražiti svoju šansu. Dakle, jako je važno da se maksimalno pripremimo za prekide koji su im najjače oružje, a obrambeno moramo obratiti veliku pozornost na Fortounisa.

Njega je, kaže Dalić, trebao paziti Badelj, koji nam se ozlijedio?

- Slažem se, Badelj je tip igrača koji bi ga dobro pazio, šteta što nema ni Kovačića, on bi ga sa svojom brzinom sigurno neutralizirao. Fortounis im je doista ključni igrač za igru, a računam da će u Maksimiru igrati odmah do Mitroglua, lagano kružiti i čekati trenutak da podvali pravu loptu. Jedan stoper će se morati pobrinuti za Mitroglua, a drugi će svakako trebati pomagati zadnjem veznom u paženju Fortounisa. Ne znam još koji će sastav istrčati, ali sumnjam da će Skibbe ići u bilo kakve eksperimente.

Da se vratimo našoj taktici?

- Napadački će biti presudno odigrati kao momčad, što je moguće brže i agresivnije. I tu vidim našu ključnu prednost, jer Mandžukić, Perišić i Kramarić, uz podršku Modrića i Rakitića daju kvintet za kojeg Grci neće imati rješenja odigramo li na svojoj razini. Ma, naša se igra zna, važno je samo da dečki budu maksimalno koncentrirani, jer protiv Grka i jedan primljeni gol može biti koban.

Zagreb, 100717.
Bivsi nogometas Velimir Zajec.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX

Jesu li Grci doista bolji vani nego doma?

- U pravilu jesu, jer doma ih navijači znaju malo povući prema naprijed, a to nije njihova igra. Grčki reprezentativci su vrlo iskusni, igraju u dobrim klubovima i nema atmosfere koja ih može impresionirati.

U Zagrebu očito nećete biti na utakmici, a u Ateni?

- Sigurno ću biti, dosta ljudi mi se već najavilo, a i vjerojatno ću biti stručni komentator na televiziji.

Prognoza?

- Bolji smo od Grčke i ako budemo pravi sigurno smo u Rusiji.

Linker
30. travanj 2024 13:26