Navijači hrvatske reprezentacije
 ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
POVJERENIK ZA SIGURNOST HNS-A

‘Hrvatski sektori u Londonu i Glasgowu su popunjeni! Karantena? Bilo bi neozbiljno išta nagađati...‘

Više hrvatskih navijača zadržalo je ulaznice, a održan je i novi ždrijeb nakon promjene kapaciteta.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. svibanj 2021. 22:14

Miroslav Marković, povjerenik za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza, bio je poprilično suzdržan na pitanje koliko hrvatskih navijača očekuje u Londonu i Glasgowu.

- U ovom trenutku ne bih se bavio nagađanjima. Ono što znamo jest da su sektori za hrvatske navijače popunjeni na sve tri utakmice što se ulaznica tiče, dakle, oko 2.200 mjesta na Wembleyju i oko 1.800 mjesta na Hampden Parku. Naravno da ograničenja koja su trenutno na snazi u Ujedinjenom Kraljevstvu dovode u pitanje koliko će hrvatskih navijača zaista iskoristiti svoje ulaznice, no o tome ne bih u ovom trenutku špekulirao.

Imate li informaciju koliko su ulaznica vratili hrvatski navijača, a koliko zadržali?

- Nakon što su određeni novi kapaciteti stadiona, UEFA je obavila ždrijeb za one reprezentacije gdje je broj zadržanih ulaznica nadmašio novi kapacitet. Upravo to je bio slučaj i s našom reprezentacijom, dakle, više naših navijača je htjelo zadržati ulaznice nego što je bio novi kapacitet, pa je održan ždrijeb te je UEFA obavijestila one koji nisu imali sreće u ždrijebu i vratila im puni iznos novca na račun s kojeg su kupili ulaznice.

Postoje li ikakve naznake da bi došlo do popuštanja mjera za navijače da mogu bez karantene u Ujedinjeno Kraljevstvo ili da bi ta država stavila Hrvatsku na zelenu listu?

- Ne bi bilo ozbiljno od mene ili nas iz HNS-a da se bavimo nagađanjem. Znamo koje su aktualne mjere i naravno da možemo reći kako se nadamo popuštanju mjera, a što bi omogućilo dolazak većem broju naših navijača u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Prijete li ovom Euru veće sigurnosne ugroze ili je jedina ugroza epidemija?

- Sigurno da je pandemija trenutno svima u glavnom fokusu, ali UEFA bez obzira na sve organizacijske poteškoće koje ovaj turnir donosi neće prepustiti ništa slučaju te će i sigurnosni dio pored pandemije biti maksimalno kvalitetno odrađen. Zdravstvena zaštita svih aktera, od igrača do navijača, svima je prioritet, no to ne znači da će biti popuštanja u bilo čemu drugome. Nogomet nije isti bez navijača i nadam se da ćemo ih vidjeti diljem Europe u što je većem mogućem broju, sukladno preporukama nadležnih tijela, a sigurnosne službe pobrinut će se da osim zdravstveno, navijači budu sigurni i na sve druge načine - konstatirao je Marković.

Linker
17. svibanj 2024 10:45