Screenshot/Twitter
IZBORNIK NA MUKAMA

I HAJDUK JE NA KRAJU ZADAO UDARAC ANTI ČAČIĆU TE POKRENUO 'AKCIJU - I TI MOŽEŠ BITI HRVATSKI REPREZENTATIVAC' Tko će igrati za Vatrene protiv Meksika?

Čačić vraća Lovrena, a za obranu ima i Vidu, Jedvaja, Mitrovića, Leškovića, Pivarića
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 25. travanj 2017. 10:06

Ante Čačić ipak će na kraju morati pozvati u pomoć HNL, sve ide prema tome. Prijateljska utakmica s Meksikom 27. svibnja od prvog je dana visjela, a udarcima poput ozljede Ćorluke ekspedicija je sve krnja.

Od nogometaša koje inače poziva Čačić za Ameriku ima samo Kramarića i Jedvaja iz Njemačke, Čopa iz Španjolske i Lovrena kojeg vraća u kadar. Ako i uspije iskamčiti još nekog, poput Kovačića, ne uđe li Real u finale LP, moći će nazdraviti. Da se u toj ekipi nađe i Modrić, čak i u slučaju ispadanja od Atletica, jako nam je sumnjivo, na kraju sezone koja iscrpljuje. Drugi su zauzeti klupskim nastupima...

Deauville, Francuska, 080616.
Parc de Loisirs.
Poslijepodnevni trening hrvatske nogometne reprezentacije.
Na fotografiji: Josip Simunic, Ante Cacic, Ante Mise.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
Ante Miše bio je pomoćnik Ante Čačića dok je ovaj bio izbornik

Zato će izbornik morati potražiti rješenja gdje ih inače ne gleda, primjerice u Filipu Ozobiću kojeg je vodio u Kinu, ili Anti Rebiću. Na raspolaganju su mu i Alen Halilović, s kojim se nije dobro razišao lani, Marko Livaja, naći će se poneko i iz manjih liga, no svojevrstan udarac Čačiću zadao je Hajduk pobjedom na Dinamom.

Jer kad se već zna da su mu igrači Modrih i Rijeke izvan dosega, budući da imaju i finale Kupa, nadao se da će Osijek i Hajduk što prije razriješiti borbu za 3. mjesto. Čačić bi volio pokojeg igrača tih klubova, kao i Lokomotive, Intera… ako baš neće biti nužni trenerima u zadnjoj rundi prvenstva, bude li im mjesto na tablici fiksirano. Poput Matasa, Barišića, Vlašića, Filipovića… dvojice golmana.

Vrsaljko teško

Širu listu morat će načiniti što prije jer treba izvaditi vize za SAD, za koje je obvezno da svatko dođe osobno na razgovor u veleposlanstvo. Bojimo se da će to biti skupljanje pod egidom: “I ti možeš biti hrvatski reprezentativac“, dok će zrakoplov već rulati po pisti.

Daleko je važnije što Vatreni 11. lipnja igraju kvalifikacijsku utakmicu na Islandu za koju su otpali Ćorluka, otprije Pjaca, a po svemu sudeći i Vrsaljko. Iako u Atleticu forsiraju da ga osposobe za igru, stručne procjene eminentnih otropeda govore da niti 11. lipnja neće biti fit. No, Čačić vraća Lovrena, a za obranu ima Vidu, Jedvaja, Mitrovića, Leškovića, Pivarića, možda opet Strinića kojeg ne bi trebao zaobići…

Prije Ukrajine nije zatvorio vrata mogućeg razgovora sa Srnom, ali koliko je vjerojatan njegov povratak? Ne zvuči smisleno.

Linker
01. svibanj 2024 10:48