Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
KVALIFIKACIJE ZA EP

JEDAN OD NAJVEĆIH TALENATA HNL-A STIŽE MEĐU 'MLADE VATRENE' Gračan u pripremama za Grčku posegnuo za jednim od najvećih dragulja hrvatskih travnjaka

Piše: HinaObjavljeno: 06. studeni 2017. 18:41

Nakon tri pobjede u prva tri kola, hrvatsku nogometnu U-21 reprezentaciju očekuje nastavak natjecanja u skupini 1 kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se 2019. održati u Italiji i San Marinu.

Odabranike izbornika Nenada Gračana očekuju utakmice protiv San Marina u Velikoj Gorici 8. studenog te Grčke u Solunu 13. studenog.

Na prvotnom popisu izbornika Nenada Gračana nije bilo promjena, a priključio se i Lovro Majer iz Lokomotive, s kojim je unatoč manjih zdravstvenih poteškoća sve u redu.

Cropix

"O početnoj ćemo postavi odlučiti nakon treninga. Protiv San Marina moramo biti ozbiljni i odgovorni te ne podcijeniti suparnika. Bez obzira što smo favoriti, najvažnije je pripremiti igrače da uđu u utakmicu kao u sve tri prijašnje utakmice. Mislim da tada neće biti problema i da ćemo se moći u miru spremiti za Grčku", kazao je Gračan.

Pripreme mlade momčadi za ogled s Grcima mogle bi biti vrlo slične pripremama seniorskog sastava pod vodstvom Zlatka Dalića.

"Mlada grčka reprezentacija igra slično kao i njihova seniorska momčad, agresivno s brzim izlascima u protunapade. U vrhu napada imaju moćnog igrača koji zna zadržati loptu te ga moramo dobro analizirati. Pozitivan rezultat u Grčkoj dao bi nam veliki poticaj za nastavak kvalifikacija", istaknuo je Gračan.

Grča vodi na ljestvici sa četiri pobjede i razlikom pogodaka 14-1, Hrvatska je druga s tri pobjede iz tri susreta, a zatim slijede Bjelorusija (7), Moldavija (3), Češka (1) i San Marino (0).

Linker
27. travanj 2024 08:30