HNTV
LIJEČNIČKI IZVJEŠTAJ

KONSTERNACIJA U REPREZENTACIJI, VATRENI OSTALI BEZ POLA PRVE MOMČADI Ovo je crna lista: 'Rakitić nije mogao ni hodati...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. listopad 2016. 19:00

Dva dana prije okršaja Hrvatske i Kosova u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo (četvrtak 20.45), Vatreni su se našli u situaciji kakvu već dugo ne pamte.

Ozlijeđeno je praktički pola prve momčadi i izgubljeno za Kosovo u Skadru, ali i za nedjeljni gostujući nastup protiv Finske. Na popisu su - Luka Modrić, Ivan Rakitić, Vedran Ćorluka, Dejan Lovren, a zadnji u nizu je Marko Pjaca.

"Zatečeni smo svime što se dogodilo, s toliko ozljeda u proteklih nekoliko dana. Želim igračima da se što prije oporave. Hrvatska ima zavidan roster kvalitetnih igrača, moramo vjerovati igračima koje ovoga trenutka imamo te sam siguran kako će dati sve od sebe da nadoknade izostanak ozlijeđenih igrača", kazao je izbornik Ante Čačić.

Dr. Zoran Bahtijarević je detaljno opisao stanje u reprezentaciji.

"Luka Modrić je operiran, povratak se očekuje za četiri do šest tjedana. Operacija je prošla dobro i naš doktor Nemec je u kontaktu s Realovim liječničkim timom. Dejan Lovren je dobio jedan udarac vrlo neugodni u leđa, otežano se kreće, malo je vjerojatno da bi mogao nastupiti, a danas će biti napravljena i magnetna rezonanca pa ćemo biti pametniji. Ali također nije vjerojatno da će nastupiti. Što se tiče Ivana Rakitića, on je jučer pokušao trenirati, pokušao se zagrijati, međutim, nije mogao niti hodati zbog jedne jače upale tetive. Također u dogovoru s njegovim liječničkim timom je odlučeno da ga se poštedi. Vedran Ćorluka već dulje vrijeme ima problem s aduktorom, nakon zadnje utakmice je ta bol bila značajno jača", izreferirao je dr. Bahtijarević.

------------------------------------------------------------------------

Subašić i Kovačić očekuju pobjede bez obzira na ozljede

"Atmosfera je uvijek dobra, premda nije ugodno što nam nedostaju Modrić, Rakitić, Lovren i sad Pjaca. Međutim, imamo dosta kvalitetnih igrača koji ih mogu zamijeniti. Najvažnije je sada krenuti s kvalifikacijskim pobjedama", izjavio je uoči puta za Skadar hrvatski vratar Danijel Subašić i dodao:

"Kosovo nam je svima nepoznanica, ali napravit ćemo video-analizu i izbornik će nam predočiti sve što treba. Najbitnije je da budemo koncentrirani, pametni, da uđemo sa 100 posto od početka te uzmemo sva tri boda".

Subašić ove sezone uživa i u dobrim rezultatima Monaca, koji je trenutačno drugi na ljestvici francuskog prvenstva, a u prva dva kola Lige prvaka je osvojio četiri boda.

"Lijepo je kad nam u klubu sve dobro ide, uspješno smo ušli u prvenstvo i treba tako i nastaviti. No, to je najteže u nogometu, ostati na visokoj razini, ali nadam se najboljem i ostvarenju cilja, novom plasmanu u Ligu prvaka", zaključio je hrvatski vratar.

Mateo Kovačić je u posljednjoj prvenstvenoj utakmici Real Madrida u početnoj postavi zamijenio ozlijeđenog Luku Modrića, a isto bi se moglo dogoditi i u nadolazećim reprezentativnim ogledima.

"Već je dovoljan hendikep bio izostanak Modrića, Rakitića i Lovrena, a sada je otpao i Pjaca koji također mnogo daje reprezentaciji, no koga nema bez njega se može i mislim da smo dovoljno kvalitetni da ih nadomjestimo kolektivom. Pojedinačno ih, naravno, ne možemo zamijeniti", prokomentirao je Kovačić.

Kovačić je kazao kako je spreman preuzeti odgovornost i u reprezentaciji u utakmicama protiv Kosova i Finske.

"Uvijek se može bolje i radim na sebi. Prva mi je godina u Real Madridu bila dosta teška, no tu sam i dobro se osjećam. Svi žele igrati, a izbornik će na kraju odlučiti. Moramo biti usredotočeni na svoju igru i pokazati svoje najbolje lice. Moglo bi biti teško, ali vjerujem da smo dovoljno kvalitetni da dobijemo obje utakmice", zaključio je Kovačić.

Linker
18. svibanj 2024 05:42