CROPIX
KIŠA LIJEVA BEZ MILOSTI

NOVI POTOP PRIJETI MAKSIMIRU U NAJVAŽNIJOJ UTAKMICI VATRENIH 'Pa dan nakon Kosova, maksimirski je travnjak bio praktički suh'

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 06. studeni 2017. 23:54

Kada se Zagreb jučer probudio s kišobranom nad glavom, učas se postavilo i pitanje maksimirskog travnjaka za utakmicu s Grčkom. "Ona" kosovska scenografija pa odgoda još je, naime, uvijek vrlo svježa.

No odgovorni iz HNS-a poručuju da ovoga puta straha nema. Tada se na metropoluu u kratkom roku sručila ogromna količina oborina, koju maksimirski travnjak nije mogao podnijeti. Ovoga puta, premda prognoze govore da će liti sve do srijede, ne očekuje se taj instant potop, koji bi stvorio ugrozu blatne i potpoljene oranice, koja bi prijetila odgodom, a pogotovo išla na ruku Grcima, koji se, jasno, kane braniti.

Zagreb, 020917.
Stadion Maksimir.
Inspekcija terena od strane FIFE.
Na fotografiji:  inspekcija terena.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

- Ne brinemo, s obzirom da je maksimirska drenaža dobra, a onda se dogodio taj momenatlni potop, u kojoj je količina kiše bila izuzetna. Ovoga puta takve prognoze, pa ni bojazni, ne postoje. I onda je već dan nakon, kada se igrao nastavak susreta s Kosovom, travnjak praktički bio suh - kaže glasnogovornik Saveza, Tomislav Pacak.

Linker
06. svibanj 2024 07:52