CROPIX
'JA SAM POGRIJEŠIO'

PONAJBOLJI IGRAČ VATRENIH OTKRIO ZAŠTO JE USRED UTAKMICE UŠAO U BURNU RASPRAVU S IZBORNIKOM ČAČIĆEM 'Ja sam imao svoje mišljenje, on svoje...'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. listopad 2016. 18:17

Hrvatska nogometna reprezentacija u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine kao gost je u Skadru pobijedila Kosovo sa 6-0.

Strijelac prva tri gola u prvom poluvremenu bio je Mario Mandžukić, da bi u nastavku pobjedu potvrdili Matej Mitrović u 67., Ivan Perišić u 83. i Nikola Kalinić u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Ivan Perišić bio je i strijelac i asistent.

- Kosovu je ovo bila prva utakmica, puno je veći teret bio na njima nego na nama. Znali smo da smo bolji, favoriti, ali to je trebalo dokazati. Nakon dugo vremena mogu reći da je u kvalifikacijskoj utakmici sve štimalo, osim nekih izgubljenih pasova iz čega smo im darovali šanse. Na kraju gol nismo primili, a izvrsni smo bili prema naprijed. Sve što nam protiv Turske nije ušlo, u ovoj utakmici završilo je u mreži. Moramo nastaviti ovako, igramo stvarno dobro prema naprijed, prema natrag isto. Nadam se da ćemo svladati i Finsku i tada ćemo zaista moći reći da smo uspješno krenuli u kvalifikacije - u dahu je izgovorio Perišić pa dodao:

- Što se moje igre tiče, uvijek može bolje, ali moram biti sretan, bitno je da Hrvatska pobjeđuje. Ovo mi je drugi-treći put da sam bio kapetan, kad stariji izađu ili nisu tu. Svaki put kad sam zdrav na raspolaganju sam izborniku na kojoj god poziciji me treba.

Prvi gol ih je ‘ubio’

Puno se pričalo o Kosovu, na kraju je glatko palo.

- Prvi gol ih je “ubio”, drugi možda dokrajčio, iako su imali u prvom poluvremenu neke prilike. Da su zabili, bilo bi to možda čak drukčije. Opet, imali smo kontrolu od prve minute, te naše dvije-tri pogreške dale su im prilike. Ali kad bismo to izostavili, stvarno je bilo perfektno.

Tijekom prvog dijela zvao vas je Čačić više puta, što vam je govorio, o čemu ste raspravljali?

- O nekim mojim taktičkim pogreškama, ali i suigrača. Ja sam imao svoje mišljenje, on svoje, na poluvremenu smo popričali i složili se da sam ipak ja pogriješio. Sve OK, pobijedili smo. To su bile neke sitnice. Teren isto nije bio najbolji, ali bili smo efikasni i idemo to ponoviti u Tampereu.

Izbornik mu je prigovorio što je ostavljao slobodnog desnoG beka domaćina pa je ovaj išao u ofenzivne pohode.

Linker
04. svibanj 2024 16:03