Marijan Budimir

 DUJE KLARIC Cropix
NOVI IZBORNIK

Poznat nasljednik Roberta Jarnija, HNS okrenuo broj tvorca Hajdukovog čuda: ‘Nisam očekivao ovakav put‘

‘Kad se otvorila ova mogućnost, nisam morao previše razmišljati - Hrvatska je iznad svega‘
Piše: SNObjavljeno: 20. veljača 2024. 11:14

Hrvatski nogometni savez imenovao je Marijana Budimira novim izbornikom hrvatske U-17 reprezentacije koju u ožujku čeka nastavak kvalifikacija za Uefino U-17 Europsko prvenstvo.

Budimir se u sjedištu HNS-a sastao s predsjednikom Marijanom Kustićem, tehničkim direktorom Stipom Pletikosom te glavnim instruktorom Petrom Krpanom, s kojima se dogovorio o preuzimanju klupe hrvatske U-17 reprezentacije, na kojoj će naslijediti Roberta Jarnija, piše službena stranica HNS-a.

- Nisam očekivao ovakav trenerski put, ali kada se otvorila ova mogućnost nisam morao previše razmišljati - Hrvatska je iznad svega, voditi jednu hrvatsku reprezentaciju glavni je cilj svakom treneru. Zahvaljujem predsjedniku Kustiću, Stipi, Petru i rukovodstvu Saveza na ukazanom velikom povjerenju. Ispred nas su kvalifikacije za Europsko prvenstvo u kojima imamo zahtjevnu skupinu, ali mi smo Hrvatska i u svakoj utakmici moramo težiti najboljem", poručio je novi izbornik hrvatskih kadeta, Marijan Budimir.

43-godišnji Budimir je kao igrač nastupao za mlađe uzraste hrvatske reprezentacije, a nakon igračke karijere ostvario je značajne uspjehe kao trener Hajdukovih juniora koje je, između ostaloga, odveo do finala Uefine Lige mladeži 2023. godine.

- Uvjeren sam da smo odabrali odlično rješenje za našu U-17 reprezentaciju jer se Marijan dokazao dosadašnjim radom s mlađim uzrastima. Pratili smo izbliza Hajdukove uspjehe u Ligi mladeži te nas raduje da smo uspjeli dovesti trenera čiji je rukopis bio itekako vidljiv u toj ekipi. Marijanu zahvaljujem što je prihvatio naš poziv te mu želim puno uspjeha u radu, pri čemu će imati maksimalnu podršku HNS-a i naše logistike. Mlađi uzrasti su HNS-u važan strateški prioritet, što pokazujemo i ovim imenovanjem - izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Linker
27. travanj 2024 15:49