REUTERS/Jussi Nukari/Lehtikuva / REUTERS
STVARANJE NOVE MOMČADI

POZNATA IMENA OTPALA ZA HRVATSKU Finci još ne znaju gdje točno dolaze, a ostali su bez pola momčadi iz prve utakmice s Vatrenima

FINSKA  Izbornik Kanerva odabrao 22 igrača za kvalifikacijske dvoboje s Hrvatskom i Turskom
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. rujan 2017. 14:00

Finski izbornik Markku Kanerva odabrao je 22 igrača za utakmice s Hrvatskom i Turskom, pritom je naglasio da će se ekipa kasnije još nadopunjavati.

Kanerva je izostavio neka poznatija imena kao što su Alexander Ring iz New York Cityja, Petteri Forssell iz Twentea, Jere Uronen iz Genka, Walteri Moren iz Waasland-Beverena, Markus Halsti iz Midtyillanda, Kari Arkivuo iz Häckena, koji su bili na posljednjoj akciji u rujnu. Duže već nema Romana Eremenka iz CSKA koji je suspendiran.

Igrač Panathinaikosa Robin Lod nema pravo nastupa s Vatrenima pa je angažiran samo za Tursku, koju dočekuju u mjestu Turku. Tako nema čak petorice koji su startali s Hrvatskom u Tampereu, to su Ring, Arkivuo, zatim Saksela i Raitala koje ne poziva od Ukrajine u lipnju, te Lod. Očito je krenuo dijelom u stvaranje nove ekipe, iako su u rujnu napravili dva sjajna rezultata pobjedama na Islandom i Kosovom, što je gorivo koje će ih tjerati da na najbolji način zaključe ciklus.

Već su dogovorili i prijateljski sraz s Estonijom u studenome. Inače, na stranici Finskog saveza stoji da se utakmica trebala igrati u Osijeku, ali da je to još otvoreno. Očito nisu akceptirali službeno da je nova destinacija Rijeka.

v80KBpgv7mA

Rezultati by SofaScore

Linker
07. svibanj 2024 10:13